Tercüman Sitesi'nde duvar yıkımı durduruldu

Tercüman Sitesi'nde duvar yıkımı durduruldu

14 Ağustos 2014 Perşembe 10:57
Tercüman Sitesi'nde duvar yıkımı durduruldu






Tercüman Sitesi'nde duvar yıkımı durduruldu

Zeytinburnu’nda Tercüman Sitesi’ndeki istinat duvarının yıkımı site sakinlerinin başvurusu üzerine mahkeme tarafından geçici bir kararla durduruldu. Kararın tebliğ edilmesinin ardından Zeytinburnu Belediyesi ekipleri, yıkımı durdurarak siteden ayrıldı.
Zeytinburnu Belediyesi’nin yol yapımı için yıkımına başladığı Cevizlibağ’da bulunan Tercüman Sitesi’ndeki istinat duvarı gerginliğe yol açtı. Duvarın yıkılmasına tepki gösteren site sakinleri ile belediye zabıtası ekipleri arasında gergin anlar yaşandı. Site sakinleri yıkım için çalışan iş makinelerinin önünde durarak, yıkımı engellemeye çalıştı. Bununla birlikte gerginlik dozunun ara ara arttığı görüldü.
DURDURMA KARARIYLA İŞ MAKİNELERİ SİTEDEN ÇEKİLDİ
Sitedeki gerginlik, site yönetiminin mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıkartmasıyla birlikte biraz olsun son buldu. Ancak ekiplerin, kararın henüz ellerine ulaşmadığını belirterek yıkıma devam etmesi tansiyonu yeniden yükseltti. Bir süre sonra kararın belediye ekiplerine ulaşması üzerine yıkım durduruldu. Yıkımın durdurulmasıyla birlikte iş makineleri ve zabıta ekipleri siteden ayrıldı.
Site sakinleri yapılan çalışmanın hukuksuz olduğunu belirterek, “Kanunda site ile yol arasından en az 15 metre mesafe olması gerekiyor. Ancak burada 15 metre mesafe mevcut haliyle bile yokken, sitenin tam dibine çekilmek isteniyor. Bu imara aykırı bir durumdur. Bunu kabul edemeyiz” dedi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.