• BIST 100

    10891,40%0,18
  • DOLAR

    32,90% -0,11
  • EURO

    35,71% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2529,11% 0,87
  • Ç. ALTIN

    4106,83% 0,55

TikTok İçerik Üreticiler İçin Yeni Gelir Modeli “Creativity Program” Nedir? Nasıl Açılır?

Dünyanın en popüler video içerik ve sosyal medya platformlarından olan TikTok, gelişmiş araçları ve dünya genelinde sayısız kullanıcısı ile öne çıkmaktadır...

Ajans 6.08.2023 01:53:21 0
TikTok İçerik Üreticiler İçin Yeni Gelir Modeli “Creativity Program” Nedir? Nasıl Açılır?

Dünyanın en popüler video içerik ve sosyal medya platformlarından olan TikTok, gelişmiş araçları ve dünya genelinde sayısız kullanıcısı ile öne çıkmaktadır. Sahip olduğu kullanıcı sayısı ile TikTok takipçi sayısı arttıkça çeşitli gelir elde etme fırsatı da elde eden içerik üreticileri ise farklı gelir modellerinden yararlanabiliyor. TikTok tarafından duyurulan yeni gelir modelleri de bu kapsamda içerik üreticilerine birçok yönden avantaj sağlamayı başarıyor.

TikTok tarafından kısa süre önce duyurulan Creativity Programı ise içerik üreticilerinin gelir elde etmesinde yeni bir formül olarak değerlendiriliyor. Ancak programın aktif edilmesi ve içerik üreticileri tarafından kullanılması için bazı şartları karşılanması gerekmektedir.

İlk olarak beta sürümünde görülen program, içerik üreticilerinin çok daha iyi bir gelir elde etmesine imkan sağlıyor. TikTok içerik üreticilerinin programdan yararlanabilmesi için belirlenen tüm şartları sağlamaları gerekecektir. Belirli bir izlenme ve takipçi şartı aranacağı için hesabınızı Sosyaldigital ile uygun hale getirerek TikTok Creativity Program ile gelir elde etmeye hemen başlayabilirsiniz.

TikTok Creativity Program Nedir?

TikTok Creativity Program, TikTok içerik üreticilerinin belirli koşulları sağlamaları halinde gelir elde etmelerini sağlayan bir kazanç programı olarak tanımlanmaktadır. TikTok’un içerik üreticilerini desteklemek için başlattığı yeni bir program olan Creativity Program, içerik üreticilerinin daha yüksek gelir elde etmesini de desteklemektedir.

Programa katılmak isteyen kullanıcıların program kapsamında belirtilen izlenme ve takipçi sayılarına ulaşmaları yeterlidir. TikTok içerik üreticilerinin videolarının uygunluğu, izlenme ve takipçi sayısı gibi şartları sağladıktan sonra TikTok’u çok daha aktif şekilde kullanabilmektedir. Başlangıçta sınırlı sayıda içerik üreticisine açılan program beta olarak başlatıldı. İçerik üreticilerinin yüksek gelir elde etmelerini sağlayacak bir program olarak geniş kitlere ulaşması bekleniyor. Ancak bunun için bazı şartların sağlanması gerekecek.

TikTok Creativity Program Nasıl Aktif Edilir?

TikTok tarafından içerik üreticileri için özel olarak başlatılan Creativity Program’ın aktif edilmesi için bazı şartların sağlanması gerekiyor. Bu şartları sağlayan kullanıcıların hesaplarını içerik üreticisi hesabına çevirerek basit birkaç adımda hesaplarını gelir elde edebilecekleri bir hesaba dönüştürmeleri mümkündür.

TikTok Creativity Program’a katılmak için TikTok uygulamasına erişim sağladıktan sonra kısaca şu adımların takip edilmesi gerekecektir:

  • TikTok uygulamasından profil sayfanıza girin.
  • Profil resmine dokunun.
  • ‘’Ayarlar’’ sekmesine giriş yapılır.
  • ‘’Yaratıcı Araçlar’’ sayfasından Creativity Program seçilir.
  • Açılan ekrandan ‘’Katıl’’ butonuna tıklanır.

Tüm adımları takip etseniz bile programa katılım sadece belirli içerik üreticileri tarafından yapılabilir. Creativity Program’ına katılım sağlamak isteyen kullanıcıların belirli şartları karşılamaları gerekecektir. Bu şartları sağlamayan kişilerin yararlanması mümkün değildir. 

TikTok Creativity Program Şartları Nelerdir?

TikTok Creativity Program Şartları Nelerdir?

Creativity Program’ı ile içerik üreticilerini destekleyen TikTok, her kullanıcı için bu gelir modelini sunmaz. Kullanıcıların TikTok üzerinden kazanç elde etmeleri için bazı şartları yerine getirmeleri gerekiyor. Bu şartları sağlayan kişiler TikTok tarafından başvuru süreci incelendikten sonra programa katılıp katılmayacakları belirlenecektir.

TikTok’un duyurmuş olduğu Creativity Program’ına katılım sağlamak için içerik üreticilerinin bazı koşulları sağlamaları gerekiyor. Creativity Program şartları ise kısaca şunlardır:

  • 18 yaşından büyük olmak,
  • En az 10.000 adet takipçiye sahip olmak.
  • Son 30 gün içinde en az 100.000 görüntülenmeye ulaşmak.
  • TikTok’un gelir elde etme ve topluluk kurallarına uygun bir hesaba sahip olmak.

İçerik üreticilerinin programa katılmak için gerekli takipçi sayısına takipçi satın al seçenekleri ile kolayca ulaşmaları mümkündür. Süreci profesyonel sosyal medya stratejileri ile yürüterek çok daha hızlı sonuçlar almak mümkündür.

TikTok Creativity Program Nasıl Kullanılır?

TikTok’un Creativity Program’ına katılan kullanıcıların program kapsamında düzenli olarak içerik üretmeye devam etmeleri gerekecektir. TikTok’ta hesabınızdan paylaştığınız videoların izlenme sayıları ve takipçi sayınız programa katılmanızdaki temel şartlardan biridir. Öte yandan içeriklerinizin ne kadar etkileşim aldığına göre de Creativity Program kapsamında ne kadar kazanç elde edeceğiniz değişecektir.

TikTok Creativity Program’ına katılmaya uygun hesaplar düzenli içerik üreterek program kapsamında belirli kotaları doldurduktan sonra kazanç elde etmeye başlayacaktır. Bunun dışında ayrı bir kullanımı ya da şartı bulunmamaktadır. 10 bin takipçi ve 100 bin izlenme şartlarını sağlayan içerik üreticilerinin programa katılarak güvenli şekilde kazanç elde etmeye başlamaları mümkündür.

TikTok İçerik Üreticisi Ne Kadar Kazanır?

TikTok tarafından içerik üreticileri farklı gelir programları ile desteklenmektedir. Bu gelir modeline göre içerik üreticileri farklı oranlarda gelir elde etmektedir. Net bir gelir Creativity Program dışında TikTok içerik üreticileri hali hazırda kendi reklam ve işbirlikleri ile gelir elde edebiliyor. TikTok tarafından desteklendiğinde ise bu kazanç oranları değişmektedir.

Takipçi sayısı, görüntülenme ve etkileşim oranları belirleyici bir etken olacaktır. TikTok gerçek Türk takipçi ve etkileşim paketleri sayesinde sıfırdan içerik üretmeye başlayan kullanıcıların gelir elde etmek için doğru stratejileri uygulaması da sağlanmaktadır.

TikTok İçerik Üreticilerine Para Veriyor Mu?

Günümüzde popüler sosyal medya platformlarının büyük bölümü içerik üreticilerini desteklemektedir. Yüksek takipçi sayısına ve etkileşim oranlarına sahip içerik üreticileri sadece firmalar tarafından değil, sosyal medya platformları tarafından da desteklenmektedir. İzlenme sayıları ve diğer etkileşim oranları ise bu gelirlerin elde edilmesi için son derece önemlidir.

TikTok tarafından Creativity Program ile içerik üreticileri desteklenmektedir. Bu sayede içerik üreticilerinin belirli oranda kazanç elde etmeleri sağlanır. Günümüzde birçok kullanıcı tarafından takipçi sayısı ve izlenme şartları sağlanarak bu program kapsamında gelir elde edilmektedir. TikTok takipçi satın al seçeneklerine sahip sosyal medya stratejileri ise içerik üreticisi programlarına katılmak ve TikTok para kazanmayı aktif etmek için gerekli en temel şartlar arasında yer almaktadır.

TikTok İçerik Üreticisi Hesabı Nasıl Yapılır?

TikTok’ta gelir elde etmek ve kaliteli içerikler üretmek için hesabınızın uygunluğu son derece önemlidir. ‘’Ayarlar’’ sekmesinden öncelikle TikTok hesabınızı para kazanmaya ve içerik üretmeye uygun hale getirmeniz gerekecektir. İçerik üreticisi olanlara özel TikTok tarafından çeşitli destekler sunulmaktadır.

İçerik üreticisi olmak için bazı kriterlere dikkat etmeniz gerekiyor. Kaliteli ve özgün içerik üretmek de bunlardan biridir. TikTok organik takipçi kazanma stratejileri ise en önemli konular arasında yer almaktadır. Hesabınızın geniş kitlelere ulaşması ve Creativity Program’ın aktif edilmesi için mutlaka yeni takipçiler kazanmanız ve belirlenen oranlarda izlenme ve takipçi sayılarına sahip olmanız gerekecektir. Aksi takdirde içerik üreticisi hesabı oluşturmanız mümkün değildir.

Sosyaldigital ile TikTok İçerik Üreticisi Olma Süreci Nasıldır?

Sosyal medya hesaplarını daha aktif kullanmak ve içerik üreticisi olmak isteyen kullanıcıların bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor. Her platformun içerik üreticileri için sunduğu birçok farklı program bulunuyor. Bu programlara katılmak için etkileşim oranlarının yüksek olması ise temel şartlar arasında yer almaktadır.

Sosyal medyada etkileşim oranlarınızı artırmak ve sıfırdan kısa sürede içerik üreticisi hesabına sahip olmak için SosyalDigital uzmanlığına başvurmanız gerekecektir. TikTok takipçi ucuz paketler ve doğru sosyal medya stratejileri ile hesabınızın büyümesini sağlamanız mümkündür. TikTok izleme, takipçi, beğeni ve diğer etkileşim paketleri sayesinde SosyalDigital, profesyonel içerik üreticisi olma yolunda ilk adımı atmanızı sağlamaktadır.


Alman Turiste 'VIP Turist' tezagı kurmuşlar

Erdoğan'ın Rize'de savaş gemisi koruyacak

Hyundai’nin Robotları da Ödülleri Toplamaya Başladı

SEDDK, Aveon Global Sigorta’nın Sermaye Artırımını Onayladı!

Elveda Salda | Ellerini attıkları yeri kirlettiler

Fintech Lideri Nigel Morris Türkiye'de

Su kesintileri geri dönecek mi? | İSKİ'den korkutan uyarı

Hatay'ın demografisi 'rezerv alan' oyunuyla bozuluyor

Haziran ayında oyuncuların tercihi FPS oyunları oldu

Amerikan üssüne roketli saldırı

Stresle Başa Çıkmanın Yolları

Dünyanın ilk “İki Kişilik Teras Restoranı”

Anksiyete Bozukluğunu Yönetmek İçin İpuçları

AKOM’dan İstanbul için Kuvvetli Yağış uyarısı

Bodrum'da Adil Olmayan Fiyat Artışlarına Denetim Çağrısı

D&R – Urladam Kitap Festivali Başlıyor…

Sağlık hizmetlerinde neden yapay zekaya ihtiyaç var?

Dijital Öğretmenler projesiyle yeni dönemde 1000 öğretmene eğitim verilecek

Vakıf Katılım’ın Cumhuriyet’in 100. yılı reklam filmine uluslararası iki ödül

Un İhracatı Artıyor, Eksun Gıda Rotayı Genişletiyor

91 ülkedeki patili dostların maması Türkiye’den

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme ve Egzersiz

Yabancı yatırımcı 2025 Türkiye’sini fiyatlıyor

Uzmanından Uyarı: Depresyon Vakaları Endişe Verici Şekilde Artıyor!

Uzmanından Uyarı: Depresyon Vakaları Endişe Verici Şekilde Artıyor!

Telegram’da güvenlik açığı

Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümünde Okumak için 10 Neden

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, DMW Onursal Başkanı oldu

Polikistik Over Sendromunun 10 İşareti

Uluslararası hukukun geleceği Boğaziçi Üniversitesi’nde tartışmaya açılıyor

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16

YAZARLAR