TORBALI’DAKİ KURBAN PAZARINDA YOĞUNLUK ARTIYOR

Torbalı Atatürk Sanayi Sitesi’nden Çaybaşı Mahallesi Tukaş fabrikasının yanına taşınan kurbanlık pazarında 40’ın üzerinde sergi açıldı.

11 Ekim 2013 Cuma 00:00
TORBALI’DAKİ KURBAN PAZARINDA YOĞUNLUK ARTIYOR






Torbalı Atatürk Sanayi Sitesi’nden Çaybaşı Mahallesi Tukaş fabrikasının yanına taşınan kurbanlık pazarında 40’ın üzerinde sergi açıldı. Her geçen gün yeni sergilerin açıldığı pazarda sıkı pazarlık dönemi başlamış durumda. Yetkililer yeni yerin İzmir-Aydın asfaltı üzerinde olmasının vatandaşların yeri bulmada zorluk çekmemelerinin önüne geçtiği belirtiyor. Vatandaşlar ve sergiye gelen esnaflar da yeni yerin daha uygun olduğunu ifade ettiler. Kurbanlık pazarında koçlar 500 ile 650 fiyat aralığında satılıyor.
BOZKURT: KURBANLIKLAR BU YIL ÇOK UCUZ
Kurbanlık pazarı ülkenin çeşitli bölgelerinden gelen hayvancıları ağırlıyor. Pazara Afyon Dinar’dan gelen Osman Bozkurt 80 koçunu satışa sunuyor. Bozkurt hayvan pazarına şu sıralar ilginin olmadığını, vatandaşın son günleri beklediğini ifade etti. Bozkurt, “Yaklaşık bir haftadır burada satışlara başlamamıza rağmen 80 koçtan sadece 10 tane satabildik. Koyunlar olduğu gibi duruyor. Bu yıl kurbanlık fiyatları da oldukça iyi. Zaten pazarlık sırasında da indirimler yaparak vatandaşımıza yardımcı oluyoruz” şeklinde konuştu.
ENGİN: 175 KOYUN YAYLADAN GETİRDİM
Getirdiği koyunlarda oldukça iddialı olan satıcılardan Ertan Engin, tüm hayvanlarını organik yemler ile beslediğini ifade etti. Hayvan fiyatlarının oldukça uygun olduğuna dikkat çeken Engin, “Buraya 175 koyun getirdim. Yıl boyunca tüm hayvanları hormonsuz yemler ile besledim. Yaylada yetişen bu koyunlar hem sağlıklı hem de tam kurbanlık. Kesinlikle hormonlu kurbanlıklar alınmamalı. Vatandaşın sağlığını da düşüyoruz. Fakat hepimizin şikayeti ilginin az olması. Sanırım birkaç güne buralar şenlenir” diye konuştu.
SAĞLIKLI KOYUN NASIL ANLAŞILIR?
Yıllarını koyun bakıcılığı yaparak ve koyun satarak geçiren Engin vatandaşın kurbanlık alırken dikkat etmeleri gereken konulara değindi. Engin şöyle sıraladı “İyi bir koyun alırken gözlerinde akıntı olup olmadığına bakılmalıdır. Boynuzlarında kırık ve çatlak olmayacak, alınan kurbanlığın topal olup olmadığına da dikkat edilmeli. Temiz ve tüyü parlak olan hayvanlar seçilmeli. Hormonlu olup olmadığına ve iğneyle şişirilmiş olmamasına dikkat etmek gerekir. İğne izi olan kurbanlıkları kesinlikle alınmamalıdır” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.