TOYGAR, “İŞ GEZİLERİ, TİCARETİMİZİ OLUMLU YÖNDE ETKİLEYECEK”

Silifke Sanayici ve İş Adamları Derneği (SASİAD) Başkanı Alphan Toygar, “İş gezileri, ticaretimizi olumlu yönde etkileyecek” dedi.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
TOYGAR, “İŞ GEZİLERİ, TİCARETİMİZİ OLUMLU YÖNDE ETKİLEYECEK”






Silifke Sanayici ve İş Adamları Derneği (SASİAD) Başkanı Alphan Toygar, “İş gezileri, ticaretimizi olumlu yönde etkileyecek” dedi.
Toygar yaptığı açıklamada 9 -14 Eylül tarihinde SASİAD, olarak ilk yurtdışı gezisini gerçekleştirdiklerini ve Nijer-Burkina Faso’dan başarılı bir şekilde döndüklerini ifade etti. Toygar, “Gezinin her bir katılımcımız adına olumlu geçtiği kanaatindeyim. Üyelerimiz birçok bağlantı sağlayarak yurda döndüler. Resmi temaslarda ticaretleri adına önemli bilgiler elde ettiler. Temennim bu program aracılığıyla elde edilen kazanımların devamı ve ülkemize katkısının olumlu olması için gayret edilmesidir. İşadamlarımızın da kendi bünyesinde bunları değerlendirerek bağlantılarını sürdüreceklerine inanıyorum. Aynı şekilde yurt dışı gezilerine devam etmeleri ve her fırsatı değerlendirmelerini istiyorum.
İhracat yapmak veya var olan ihracat alanını genişletmek isteyen işadamlarının çok sık yurt dışı iş gezilerine katılması gerekmektedir. Hedef pazarı görerek çalışmaların yerinde yürütülmesi kısa sürede sonuca ulaşılmasını sağlayacaktır. Bu bütün yurt dışı alım satım faaliyeti yapan iş insanları için geçerlidir. Ticarette sürekliliği sağlayacak olan en önemli adım budur” diye konuştu.
Kaynak A.Ş. Genel Müdürü İlhan Taneri ise Nijerde karşılaştıkları iş ortamı ve çalışmalarla ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Türkiye’ye, özellikle TUSKON üyesi işadamlarına karşı çok yakın bir ilgi ile karşılaştıklarını ifade eden Taneri, belediyeler, ticaret odası, elçilik, sivil toplum kuruluşları, Türk okulları ve Türk iş adamları derneği gibi birçok ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi. Ziyaret ettikleri yerlerde büyük bir ilgi ve heyecanla karşılandıklarını belirten Taneri, birçok proje ve iş imkânı sunulduğunu, ortak girişim teklifleri geldiğini ifade etti. Ayrıca Nijer’in işadamlarımız için açık ve bakir bir pazar olduğunu ve işadamlarımızın bu fırsatları vakit kaybetmeden değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.
Taşeli Süt Ürünleri Ltd. Şti Genel Müdürü Ali Yaşar Koç ise, Nijer’in tarım ve hayvancılık konusunda ıslah edildiği takdirde çok müsait bir ülke olduğunu ifade etti. Yoğurt yapmayı bilmediklerini ifade eden Koç, düzenlenen gezi boyunca marketlerde toplam 1 kilo peynir gördüğünü belirtti. Kendilerine ortaklık teklifi edildiğini belirten Koç, 15 günlük süre zarfında tekrar Nijer’e gidebileceklerini ifade etti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.