Trakyalı Niyazi Usta'nın mekanı 75. yılına hazırlanıyor

Trakya'da balık kültürünün 75 yıllık temsilcisi Niyazi Usta'nın balık restoranı 3'ncü kuşak temsilcileri bayrağı teslim aldı.

04 Eylül 2023 Pazartesi 01:04
Trakyalı Niyazi Usta'nın mekanı 75. yılına hazırlanıyor






Trakyalı Niyazi Usta'nın mekanı 75. yılına hazırlanıyor

HABER: KEMAL KAÇMAZ
Kırklareli Pınarhisar ilçesine bağlı Kaynarca beldesinde 1937 yılında açılan bölgenin ilk balık restoranı 75'nci yılını geride bırakırken, bölgede balık kültürünün de öncüsü olmayı başardı. Babası Niyazi Usta'nın ızgara sırlarıyla büyüyen Mustafa Yıldız geleneksel lezzetlerden asla vaz geçmeyeceklerini söyledi.

Yarım asırdan fazla süre Niyazi Usta lezzetlerinin önce Kırklareli, ardından tüm Trakya bölgesi, yıllar içinde Türkiye genelinden çok farklı kesimlere hitap ettiklerini belirten ikinci kuşak restoran Mustafa Yıldız "Artık sadece İğneada, Kırklareli ve Trakya değil Türkiye'nin her yerinden gelen misafirlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Trakya'nın gastronomide peynir, tava ciğer ve köfteden ibaret olmadığını 75 yıllık tarihimizle kanıtladık. İşletmecilik geleneğimiz 30 yıl sonra bana geçti. Bayrak bana geçince çok daha restoranımızı genişlettik, aslına uygun olarak yeniledik. Geçen yıl oğlum aldığımız karar doğrultusunda Kırklarelinin Kaynarca beldesinde balık resturanı açtık. 

Genellikle müşterilerimizin çoğunluğu İstanbul'dan geliyor. Taze balık lezzetimiz misafirimizin damağında unutulmaz lezzetler bırakıyorb Bu yüzden ben ve oğlumda mutlu oluyoruz. Her yıl Türkiye'nin çok farklı yerlerinden gelen binlerce müşterimizi keyifle ve gururla uğurluyoruz. Balık kültürümüze çok sayıda yemekle katkıda bulunduk. Bu arada et ürünlerimizle, ızgara ve sucuklarımızla da müşterilerimize farklı menüler sunuyoruz" dedi.
 

Son Güncelleme: 04.09.2023 12:09
Anahtar Kelimeler:
Balık RestoranNiyazi Usta
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.