TURGUT REİS’TEN AVRUPA PROJESİ

Eskişehir Turgut Reis Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin, iş güvenliği ve iş sağlığı konusunda hazırladığı Are You Safe At Work?” (Çalışırken Güvende misin?) isimli proje AB tarafından kabul edildi.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
TURGUT REİS’TEN AVRUPA PROJESİ






Eskişehir Turgut Reis Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin, iş güvenliği ve iş sağlığı konusunda hazırladığı Are You Safe At Work?” (Çalışırken Güvende misin?) isimli proje AB tarafından kabul edildi.
Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesinde bulunan AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türk Ulusal Ajansı) tarafından yürütülen Hayatboyu Öğrenme Programları kapsamında yer alan Leonardo da Vinci Ortaklık Projelerinin 2013 Teklif Çağrısı döneminde kabul edilen projenin ilk toplantısı Abacı Otel’de, Honda Ufuk Otomotiv A.Ş.’nin ev sahipliğinde yapıldı. Koordinatörlüğünü, Turgut Reis Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin yürüttüğü çalışmada, Honda Ufuk Otomotiv A.Ş. proje ortağı olarak yer alıyor.
AB İLE KARŞILAŞTIRILACAK
Proje Koordinatörü Turgut Reis Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin Müdürü Ali Can, proje ile iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinç kazandırılmasının hedeflendiğini söyledi. Projede; iş sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili ülkelerde proje toplantıları yapılacağını kaydeden Can, “Bu toplantılarda; her ortak, iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda yerel uygulamaları tespit edilerek elde edilen veriler AB standartları ile karşılaştıracak bu bağlamda güçlü - zayıf yönlerini tespit edecek ve iyi örnekleri diğer ülke katılımcıları ile paylaşılacak” dedi.
YARIŞMALAR DÜZENLENECEK
Müdür Ali Can, proje ile; yerelde, hedef gruplara (meslek lisesindeki öğrenciler, öğretmenler, iş piyasasındaki çalışanlar ve yöneticiler) yarışmalar, seminer veya kurs organize ederek iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda farkındalığın artırılacağını ve yine hedef gruba yönelik anketler geliştirerek sonuçların analiz edileceğini, projenin yaygınlaştırması için de web sayfası, afiş, broşür, logo ve bilgilendirme kitapçığı hazırlanacağını kaydetti.
BİLİNÇ KAZANDIRILACAK
Müdür Can sözlerini şöyle sürdürdü:
“İş sağlığı ve güvenliği çalışmaları, sadece yasal gereklilikleri yerine getirmek açısından değil, risklere maruz kalabilecek çalışanlar ve ilgili diğer taraflar için, riskleri yok etmek veya en aza indirmek açısından da önem arz etmektedir. Bu proje ile kurumların çalışanlarında ve faaliyet alanlarında İş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinç kazandırması hedeflenmektedir.”
İki yıl sürecek Leonardo da Vinci Ortaklık projesinde Bulgaristan, İngiltere, Romanya, İtalya ve Türkiye’den mesleki eğitim kurumları ile iş piyasasından işletmeler yer alıyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.