TÜRK GÖZLEMCİ HEYETİ AZERBAYCAN SEÇİMLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Azerbaycan’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gözlemci olan Azerbaycan-Türkiye Dostluk Grupu Başkanı Necdet Ünvar ve İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır seçimlere ilişkin değerlendirmede bulundu.

10 Ekim 2013 Perşembe 00:00
TÜRK GÖZLEMCİ HEYETİ AZERBAYCAN SEÇİMLERİNİ DEĞERLENDİRDİ






Azerbaycan’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gözlemci olan Azerbaycan-Türkiye Dostluk Grupu Başkanı Necdet Ünvar ve İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır seçimlere ilişkin değerlendirmede bulundu.
Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine Türkiye’den 35 kişilik bir heyetle gözlemci olarak katılan Azerbaycan-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Ünvar, ”Seçimler çok yoğun geçti. Gerçekten biz de Türk Parlamenterler heyeti olarak 35 milletvekiliyle 4 gündür Azerbaycan’dayız. Farklı noktalarda gözlemler yaptık. Demokratik ve olgun bir seçim oldu ve bizim gözlemlediğimiz kadarıyla şeffaf bir seçim oldu. Sayın İlham Aliyev üçüncü kez Azerbaycan Cumhurbaşkanı oldu. Bildiğimiz gibi Azerbaycan ve Türkiye ilişkilerinin zirveye çıktığı bir dönem. Türkiye-Azerbaycan ilişkileri bölgeyi ve dünyayı çok yakından ilgilendiriyor çünkü iki ülke birbiriyle çok yakın bir işbirliği içersinde. Azerbaycan petrolu, doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya ve dünyanın farklı noktalarına gidiyor. Gerçekten dünyanın enerji güvenliği açısından Türkiye-Azerbaycan ilişkileri son derece önemli. Dolaysıyla yeni dönemde inşallah bu ivme daha da yukarıya çıkar ve bundan her iki ülke ve dünya kazançlı çıkar” dedi.
BELMA SATIR: "ŞEFFAF, DEMOKRATİK VE KATILIM ORANI YÜKSEK BİR SEÇİM"
AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır ise, ”Demokrasilerde seçimler çok önemlidir. Seçime katılım oranı ve seçim sürecinin sağlıklı ve şaibesiz geçmesi çok önemli. Dün izlediğimiz seçimlerin Azerbaycan’da son derecede şeffaf, demokratik ve katılım oranın yüksek olduğu bir seçim yaşandı. Dostluk Grupu Başkanımızla beraber seçim alanlarını gezdik. Halkın katılımı çok iyiydi, seçim sitemi çok iyiydi. Özellikle katılımda gençlerin fazla olması dikkatimizi çekti. Bundan sonra da Türkiye ve Azerbaycan arasında gerek siyasi, gerek ticari ilişkiler çok daha artarak devam edeceğimiz ümit ediyorum. Seçimin Azerbaycan halkına ve bölge halklarına hayırlı olmasını” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.