TÜRK SAĞLIK SEN SAKARYA ŞUBE BAŞKANI İRFAN KORKMAZ:

Türk Sağlık Sen Sakarya Şube Başkanı İrfan Korkmaz yaptığı yazılı açıklama ile Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından hazırlanan ve kamuoyunun görüşlerine sunulan Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği Taslağını yorumladı.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
TÜRK SAĞLIK SEN SAKARYA ŞUBE BAŞKANI İRFAN KORKMAZ:






Türk Sağlık Sen Sakarya Şube Başkanı İrfan Korkmaz yaptığı yazılı açıklama ile Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından hazırlanan ve kamuoyunun görüşlerine sunulan Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği Taslağını yorumladı.
Korkmaz yaptığı açıklamada, “Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından hazırlanan ve kamuoyunun görüşlerine sunulan Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği Taslağı ile uygulamada yenilikler getirecek bir takım hükümler getirilmektedir. Bu şekilde bir düzenleme yapılması durumunda sayıları Ülke genelinde 40 binin üzerinde kentimizde ise 89 Aile sağlığı Merkezinde çalışan yaklaşık 600 hekim ve sağlık personelinin moral ve motivasyonlarının bozulmasına sebebiyet verecek olan bu durumun sağlık hizmetlerinin sunumunu olumsuz etkileyecektir. Tek yanlı, adalet ve eşitlik ilkeleri ile çelişen anlayışın ürünü olan düzenleme aynı zamanda insan hakkı ihlali içermektedir. Bu düzenlemeyi yapmaya çalışan iradenin, düzenleme gerekçesini de açıkça ortaya koyması gerekmektedir” dedi.
“Aile Sağlığı Merkezlerinde iş yükü her geçen gün artmaktadır” diyen Korkmaz açıklamalarına şöyle devam etti:
“Bakanlık buralarda görev yapan arkadaşlarımızın çok üstün performans göstermesini beklemektedir. Bu beklentiyi karşılayacak ücret ödenmediği gibi yapılan ödemelerde de kısıntıya gidilmektedir. Sanal ortamda yayınlanmış taslak üzerinde yapılan hesaplamada Aile Hekimlere ödemen ücretler de düşüklük yaşanacaktır. Düğer yandan söz konusu düzenlemede aile hekimliği uygulamasında görev yapan personele ek ödeme verilmesi yönünde bir hükme yer verilmemektedir. Oysaki Sağlık Bakanlığının 16 Haziran 2011 tarih ve 20007 sayılı yazısı ve Anayasa Mahkemesinin 21.02.2008 tarih ve 2005/10 Esas 2008/63 Sayılı Kararında Aile Hekimlerinin ve Aile Sağlığı elemanları ‘Diğer Kamu Görevlileri’ kapsamında değerlendirilmektedir.”
Korkmaz açıklamasını şöyle tamamladı:
“Bu nedenle diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarda görev yapan sözleşmeli personel dahil olmak üzere tüm personele ek ödeme verilmekte iken aile hekimliği uygulamasında görev yapan personele ne yazık ki ek ödeme verilmemektedir. Anayasamızın eşitlik ilkesi ile çelişen bu uygulamanın bir an önce son bulmasını ve kamu hizmeti gören ve diğer kamu görevlileri vasfını taşıyan aile hekimi ve çalışanlarının diğer kamu görevlileri gibi ek ödemeden yararlandırılması hukukun bir gereğidir. Bu yönde yapılacak düzenleme ile önemli bir haksızlığın önüne geçilmiş olunacaktır. Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun taleplerimiz doğrultusunda bir düzenleme yapacağını, çalışanların sesine kulak vereceğini ümit ediyoruz.”
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.