TÜRKİYE’DE BİR İLK

Başkent’te bu yılın başlarında faaliyete geçen Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, bir yeniliğe daha imza attı.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
TÜRKİYE’DE BİR İLK






Başkent’te bu yılın başlarında faaliyete geçen Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, bir yeniliğe daha imza attı. Üniversiteye alınacak personelin özgeçmişleri artık web sayfasında oluşturulan ‘CV Bank’ta birikecek.
Sosyal bilimler alanında ülkemizin ilk ihtisas üniversitesi olan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, bir yeniliğe daha imza attı. Üniversite yönetimi, kuruma alınacak tüm personel (akademik, idari) adaylarının özgeçmişlerini web sayfasında oluşturduğu ve ayrı ayrı bölümlendirdiği “CV Bank” üzerinden alacak. 4 ayrı kategoriden oluşan sistemde ‘bir yabancı dili biliyorsanız’, ‘bilgisayar yazılım ve web tasarımı konusunda tecrübeliyseniz’, ‘Bologna sürecinin uygulanması konusunda tecrübeniz varsa’, ‘ulusal ve uluslararası proje hazırlama tecrübeniz varsa’ seçenekleri yer alıyor.
Üniversite yetkilileri, bu çalışmayı yaparak gerek akademik, gerekse idari personel alımı noktasında bir nevi düzensizliği ortadan kaldırmak ve tek bir müracaat noktası oluşturmayı hedeflediklerini söylediler. Üniversitenin açılmasından bu yana yüzlerce iş başvurusu aldıklarını ifade eden yetkililer, bu sistemin üniversitede görev almak isteyen bilim insanları ve idari kadroda çalışmak isteyenler için de Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’ne CV’sini nasıl ulaştıracağı sorununu ortadan kaldırdığını belirttiler.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.