TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLER ADINA SERGİ DÜZENLENDİ

Bitlis E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki tutuklu ve hükümlüler Bitlis’in Tatvan ilçesinde sergi düzenlendi.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLER ADINA SERGİ DÜZENLENDİ






Bitlis E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki tutuklu ve hükümlüler Bitlis’in Tatvan ilçesinde sergi düzenlendi.
Tatvan’da bir alışveriş merkezinde düzenlenen sergide, tutuklu ve hükümlülerin yapmış oldukları ürünler sergilendi. Birbirinden farklı yaklaşık 50 çeşit ve 600 adet civarında ürünün sergilendiği sergide, Bitlis Valiliği ile Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı işbirliğiyle yürütülen “Rehabilitasyon Projesi” kapsamında hükümlü ve tutukluların kendilerini daha iyi geliştirmesi amacıyla açılmış olan kurslarda temin edilen temrinlik malzemelerin işlenmesi sonucu ortaya çıkan el işlemeleri ürünleri olduğu belirtildi.
Proje ve sergi hakkında gazetecileri bilgilendiren kurum öğretmeni Yasin Temiz, proje amacının hükümlü ve tutukluların kendilerini daha iyi geliştirmelerini, aktivitelere katılarak kendilerini ruhsal olarak iyi his etmelerini ve aynı zamanda çalışarak kendilerinde mevcut olan yeteneklerin ortaya çıkmasını sağlamak olduğunu söyledi. Serginin pazar günü akşamına kadar devam edeceğini belirten Temiz, “Sergimiz bu hafta sonuna kadar devam edecek. Kurslarda elde edilen ürünler burada açtığımız sergide satılarak, azda olsa emeği geçen hükümlü ve tutuklular ile aileleri için maddi anlamda katkı sağlayacaktır” dedi.
Tutuklu ve hükümlüler adına düzenlenen “Resim ve El Sanatları Sergisi” açılışına, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Murat Özcan, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.