Uşak dahil 10 İlde Susuzluk Alarmı

Tüm dünyada küresel iklim değişikliği ile mücadele ederken kuraklık riski artmış, içme suyu kaynakları daha da değerli hale gelmişti...

18 Eylül 2023 Pazartesi 17:40
Uşak dahil 10 İlde Susuzluk Alarmı






Uşak Postası'nda yer alan habere göre:

Uşak Kütahya Bilecik Adapazarı Manisa Denizli Aydın İzmir Ankara! 10 İlde Susuzluk Alarmı

Tüm dünyada küresel iklim değişikliği ile mücadele ederken kuraklık riski artmış, içme suyu kaynakları daha da değerli hale gelmişti.

Murat Dağı Altın Madeni Arama Çalışmaları Başladı Mı?

Murat Dağı’nda altın ve gümüş arama çalışmaları devam ederken burada faaliyet gösteren şirketin kapasite arttırma işlemi için talep etmiş olduğu Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) dosyası Danıştay kararı ile iptal edilmişti. Şirketin bir kere daha aynı bölge için başvuru yapması büyük tepki çekmişti.

Eskişehir Çevre Derneği (ESÇEVDER) Başkanı Sadık Yurtman’ın Uyarısı

Eskişehir Çevre Derneği (ESÇEVDER) Başkanı Sadık Yurtman proje hakkında yapmış olduğu açıklamasında, “415 hektar ormanlık arazide, şirket ilk etapta 212 bin ağacı keseceğini açıklamış ve bu sayının en az üç dört kat artacağı öngörülüyor. Bölgenin ormansızlaştırılması ve binlerce kilo dinamitin yaratacağı tozuma ile yağış yaratan orman ve unsurların ortadan kalkması ile 10 adet şehir susuz kalacak” diyerek Eskişehir, Kütahya, Uşak, Bilecik, Adapazarı, Manisa, Denizli, Aydın, İzmir ve Ankara illerinde bu projenin ortaya çıkardığı etkiler nedeni ile susuzluk yaşanacağını söyledi.

Uşak’ta Kuraklık ve Susuzluk Riski Var Mı?

Zaten yağışların az olması nedeni ile pek çok ilde su sıkıntısı yaşanırken yapılacak olan çalışmaların Uşak’ın su kaynağına zarar vereceği ifade edildi. Uşak Belediye Başkanı Çakın’da yaptığı açıklamasında projenin yapılmasına karşı çıkmış ve tüm yasal haklarını projeyi engellemek için kullanacaklarını ifade etmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.