VALİ YÜKSEL’DEN OKUL SERVİS ARAÇLARINA DENETİM TALİMATI

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, “Devletimize teslim edilen çocuklarımızın can ve mal güvenliklerinin mutlak sağlanması esastır” dedi.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
VALİ YÜKSEL’DEN OKUL SERVİS ARAÇLARINA DENETİM TALİMATI






Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, “Devletimize teslim edilen çocuklarımızın can ve mal güvenliklerinin mutlak sağlanması esastır” dedi.
Vali Yüksel yayınlanan genelgede, “Devletimize teslim edilen ve geleceğimiz olan çocuklarımızın can ve mal önlenmesi amacıyla aşağıdaki tedbirler uygulanacak ve kararlılıkla güvenliklerinin mutlak sağlanması esası içerisinde 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında okul servis araçlarının sebep olabileceği trafik kazalarının takip edilecektir” açıklamasında bulundu.
Vali Yardımcısı Kemal Karadağ başkanlığında Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İI Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi yetkililerinden oluşacak "Okul Servis Araçları Denetleme Kurulu"nun çalışmalarına derhal başlayacağını ve tüm ilçe, belde ve köylerde izleme ve incelemeler yapacağını vurgulayan Vali Yüksel, uyulması gereken hususları şöyle sıraladı:
“Okul servis araçlarının arkasında standartlara uygun ‘okul taşıtı’ yazısı bulundurulması, öğrenciler ile rehber öğretmenin iniş ve binişleri sırasında kullanılmak üzere en az 30 cm çapında üzerinde siyah ‘dur’ yazılı kırmızı ışıklı lamba olması, öğrencilerin kolayca yetişebileceği cam ve çerçevelerin sabit hale getirilmesi, sağlık çantası (ilk yardım malzemelerinin bulunduğu) ve trafik setinin bulunması.”
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.