VATANDAŞLAR ŞEHİR İÇİ ULAŞIMDAN ŞİKAYETÇİ

Çanakkale’nin Lapseki ilçesindeki Meslek Yüksek Okulunda öğrenci sayısının artması ve şehir içi minibüs hatlarının saatlerindeki düzensizlik yüzünden gelen şikayetler Belediye Meclisi gündemindeki yerini aldı.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
VATANDAŞLAR ŞEHİR İÇİ ULAŞIMDAN ŞİKAYETÇİ






Çanakkale’nin Lapseki ilçesindeki Meslek Yüksek Okulunda öğrenci sayısının artması ve şehir içi minibüs hatlarının saatlerindeki düzensizlik yüzünden gelen şikayetler Belediye Meclisi gündemindeki yerini aldı.
Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde hizmet veren şehir içi minibüs hattının güzergah saatlerinin düzensiz olması, vatandaşların uzun süre araç bekleme mağduriyeti yaşaması ve yüksek okula giden öğrencilerin ayakta ulaşımı sağlaması gibi birçok nedenlerle Lapseki Belediyesine gelen şikayetler ilgili komisyonu harekete geçirdi. Lapseki Belediye Başkanı G. Mehmet Ekim şu anda şehir içi ulaşımı içerisinde 12 hattın olduğunu ve 11 hattın aktif olarak hizmetlerine devam ettiğini kaydetti. İlgili Komisyonun vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine toplanarak 12 hat kontenjanının 20 adete çıkarılması kararını teklif eden Başkan Ekim, belediye meclis üyelerinin düşüncelerini dinledi. Ak Parti Belediye Meclis Üyelerinden Ahmet Akman ve Murat Gürşen, araç sayılarının yükseltilmesi yerine mevcut personellerin hizmet yönünden denetlenmesini gündeme taşıdı. Ahmet Akman şehir içi hatların zamansız çalışarak uzun bekleme süresi kayıpları yaşattığına vurgu yaparak “ Birçok vatandaşımızın mağdur olduğunu açıkça görüyorum. Yeni Sanayi Sitesinde de çalıştığım için özellikle sabahları 45 dakikaya kadar araç geçtiğini görmüyorum. Bir disiplin gerekli. Çalışmak istemeyenler varsa işi bıraksın. Vatandaşlar mağdur oluyor” diyerek sert çıkış yaptı.
Murat Gürşen 11 hat sahibi esnafın ekmek paralarını zor kazandığını belirterek, sayıların arttırılmasının yük olabileceğini savundu. Belediye Başkanı G. Mehmet Ekim 8 adet ek hatla 20 hatlık kontenjanın hepsinin satılmayacağının altını çizerek, “önümüzdeki süreçte lazım olursa Olağan Meclisi boşu boşuna çağırmayalım” dedi. Oy çokluğuyla geçen tasarıda, 12 kontenjanlık hatta 8 kontenjan daha eklenerek 20’ye çıkarılırken ilk girişlerin de 7,500 lira üzerinden satılması kararı verildi. Lapseki Belediyesi Komisyonunca bildirilecek karar neticesinde şehir içi ulaşım hattı sahipleri disiplinli çalışılması konusunda uyarıda bulunacak. Vatandaşlar Lapseki Belediyesi Meclis gündeminden geçen karar sonrası şehir içi ulaşım hattının nasıl bir tavır alacağını merak ettiklerini kaydederek, “saatli çalışmalarını ve düzen gelmesini bekliyoruz” dediler.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.