VETERİNERİ BİLE ŞAŞIRTAN KÖPEK

Ordu’nun Fatsa ilçesinde 20 yaşında olabileceği tahmin edilen bir köpeğin halen doğum yapması veterinerleri bile şaşırtıyor.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
VETERİNERİ BİLE ŞAŞIRTAN KÖPEK






Ordu’nun Fatsa ilçesinde 20 yaşında olabileceği tahmin edilen bir köpeğin halen doğum yapması veterinerleri bile şaşırtıyor.
17 yıl önce sahibi tarafından Fatsa’nın kırsalından alınan Boncuk adlı köpeğin 20 yaşında olabileceği belirtiliyor. Bu yaşına kadar sayısız doğum yaptığı düşünülen Boncuk isimli köpek, bundan bir ay önce yeniden doğum yaparak, iki erkek yavru dünyaya getirdi. Yavruların son derece sağlıklı olması dikkatlerden kaçmazken, annelerinin onları bir panter gibi koruduğu bildirildi. Köpeğin hangi tür olduğu henüz tespit edilemezken, zaman-zaman ansızın insanlara saldırması, sahibini zor durumda bırakıyor. Köpeklere ilgi duyan bazı vatandaşlar, Boncuk’un durumuna akıl-sır erdiremediklerini ve yaşı bir hayli ilerleyen bir köpeğin sağlıklı yavrular doğurmasının inanılması zor bir olay olduğunu söylediler. Boncuk’un olağanüstü özellikleriyle çevrede ilgi odağı olduğunu belirten sahibi, daha uzun yıllar yaşamasını temenni ettiğini, çünkü aile olarak ona alıştıklarını ifade etti.
BİLİMSEL AÇIDAN İNANILMASI GÜÇ
Boncuk isimli köpeğin durumunu değerlendiren Veteriner Hekim Günay Karaağaç, bilimsel olarak bir köpeğin ömrünün 14-15 yıl olduğunu, bazen ender de olsa 18 yıl yaşayabileceklerini vurguladı. Buna rağmen 20 yaşına kadar yaşadığı halde doğum yapabilen bir köpeğe hiç denk gelmediğini belirten Veteriner Karaağaç; “80-90 yaşlarında bir kadın düşünün. O yaşlarda bir kadının doğum yapması ne kadar imkansızsa, 20 yaşında bir köpeğin doğum yapması da o kadar imkansızdır. Bilimsel açıdan inanılması güç bir olay. Söz konusu köpek üzerinde araştırma yapılması gerekir” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.