VİYADÜK TRAFİĞE AÇILDI

Samsun’un Canik ilçesinde yapımı tamamlanan viyadük, Kurban Bayramı öncesi trafiğe açıldı.

11 Ekim 2013 Cuma 00:00
VİYADÜK TRAFİĞE AÇILDI






Samsun’un Canik ilçesinde yapımı tamamlanan viyadük, Kurban Bayramı öncesi trafiğe açıldı.
Yaklaşık 1.5 yıl önce yapımına başlanan ve uzunluğu toplan 2 bin 970 metre olan viyadük, bu akşam Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın viyadüğün üzerinden geçişiyle araç trafiğine açıldı. Canik ilçesi, Belediyeevleri mevkisindeki viyadükten geçiş öncesi konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Viyadük, Samsun trafiğini rahatlatmak amacıyla Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’nün bir projesiydi. Bununla ilgili çalışmalar büyük bir titizlik ile yürütüldü. Kurban Bayramı öncesinden trafiği rahatlatmak amacıyla üst tarafı trafiğe açıyoruz. Resmi bir açılış yapmayacağız. Sadece trafiğin açıldığını kamuoyuna duyuruyoruz. Viyadükte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ankara’dan Doğu Karadeniz’e giden önemli kavşak noktalarından biri olan Belediyeevleri şehir içi geçişini rahatlatacak önemli bir çalışmadır. Köprümüz daha önceden açılacaktı fakat teknik nedenlerden dolayı bu yetiştirilemedi” dedi.
Katlı yolun bölgedeki araç trafiğini yüzde 50 rahatlatacağını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Samsun’umuza hayırlı uğurlu olsun. Bu 1.5 yıl içersinde yaklaşık uzunluğu 3 kilometre olan katlı yol oldu. Samsun ulaşımının özellikle Doğu Karadeniz’e giden trafiğin rahatlamasına sebep olacak. Şu anda bu yolun üzerinden transit geçecek. Yani 42 bin aracın 12 bini buradan geçecek. Burası aynı zamanda kavşak kontrolü itibariyle yerel trafiğe de hizmet verecek. Yani Canik ilçesinden çıkıp da Samsun merkeze gelecek olan trafikte bu kavşağın üzerine çıkıp gelebilecek. Dolayısıyla yüzde 50 oranında trafiğe etki edecek” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Karayolları 7. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri viyadük üzerinden araçlarla geçtikten sonra katlı yol araç trafiğine açıldı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.