YARALI DOĞAN’A AVCILAR SAHİP ÇIKTI

Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı Küçüpaşa köyü ile Uzunalan köyü arasında yol kenarında bulunan doğan kuşuna avcılar sahip çıktı.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
YARALI DOĞAN’A AVCILAR SAHİP ÇIKTI






Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı Küçüpaşa köyü ile Uzunalan köyü arasında yol kenarında bulunan doğan kuşuna avcılar sahip çıktı.
Çan ilçesine bağlı Küçükpaşa köyünden bir grup avcının, Uzunalan Köyü Avcılık ve Atıcılık Derneğinden araçları ile dönerken yol kenarında buldukları Doğan’ı araçlarına alarak köye getirdiklerini belirten İbrahim Çubuk, “Yol kenarında bulduğumuz doğan uçamıyordu. Bir avcı olarak kayıtsız kalamazdık. Köyümüze bir görev için gelen Çanakkale İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Veteriner Hekimi Samet Engin’den yardım istedik. Sağ olsun bizleri kırmadı. Doğanı muayene ederek ilk tedavisini yaptı” dedi.
Yaralı kuşa ilk müdahaleyi yapan Veteriner Hekim Engin, Kuşta aşırı derecede bit enfestasyonu, genel durum bozukluğu, ekstremite ve kanatlarda hafif fonksiyon kaybı olduğu görüldüğünü, bit enfestasyonu için gerekli ilaçlamayı yaptığını, doğanın iki gün içinde sağlığına kavuşacağını söyledi. Gerekli tedavilerin yapılmasının ardından doğaya salınacak olan kuş, Küçükpaşa köyünde kapalı bir ortamda gözetim altına alındı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.