YARDIMCI SAĞLIK PERSONELİ EĞİTİMDEN GEÇTİ…

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan sağlık personellerine yönelik olarak uygulanan eğitimlerin bir yenisi daha bugün yapıldı.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
YARDIMCI SAĞLIK PERSONELİ EĞİTİMDEN GEÇTİ…






Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan sağlık personellerine yönelik olarak uygulanan eğitimlerin bir yenisi daha bugün yapıldı. 112 Acil Çağrı Merkezi’nde 01-04 Ekim 2013 tarihleri arasında yapılan Temel Modüler Eğitimini başarıyla tamamlayan 30 Acil Hekim ve Yardımcı Sağlık Personeline düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
2013 yılında Erzurum ve ilçelerinde görevli 181 yardımcı sağlık personeli ile Kars, Ardahan, Iğdır, Bayburt ve Erzincan’da görev yapan 297 yardımcı sağlık personeline Temel Modül Eğitimi ve Travma Resusitasyon Kursu verildiği belirtildi. Bugün beşincisi gerçekleşen ve 4 gün süren eğitim sonunda Ardahan ve Erzurum merkez ile Aşkale, Çat, Karayazı, Köprüköy, Pasinler, Tortum, Oltu, Hınıs ve Horasan ilçelerinde görevli toplam 30 sağlık personeli sertifikalarını aldı. Bugün sona eren kursla birlikte yıl içerisinde toplam 508 yardımcı sağlık personelinin eğitimden geçtiği bildirildi.
Kursu başarıyla tamamlayan sağlık personelinin sertifikalarını veren ve sağlık alanında yakalanan başarının altında hiç şüphesiz sağlık çalışanlarının büyük rolü olduğunu kaydeden Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Kuzey Doğu Anadolu Bölgesi’nin koordinatör ilinin Erzurum olduğunu söyledi. Sağlık alanının zor bir sektör olduğunu buna rağmen şu anda sağlıkta memnuniyet oranının % 77 olduğuna dikkat çeken Vançelik, bunun da sağlık çalışanları olarak görev bilincini artırdığını söyledi. Sertifika alan sağlık personeline önemli tavsiyelerde bulunan Serhat Vançelik, “Bir ambülans içerisine aldığınız hastaya gerçekten değer verdiğinizi belirtir ufak bir harekeniz, o hastanın sizi yıllarca minnetle anmanıza sebep olacaktır. Acil Serviste karşıladığınız bir hastaya göstereceğiniz bir güleryüz ve şefkat duygusuyla karşılamak sağlık çalışanları için çok önemlidir. Özverili çalışmalarınızdan dolayı hepinizi kutluyorum” dedi.
Konuşmanın ardından dört günlük eğitimlerini başarıyla tamamlayan sağlık personeline Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik ve 112 Çağrı Merkezi Yöneticileri tarafından sertifikaları verildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.