YONCALI BELDESİNDE İÇME SUYU HATTI YENİLENİYOR

Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Yoncalı Belde Belediye Başkanı Bedrettin Akdeniz, içme suyu şebeke hattının yenileneceğini söyledi.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
YONCALI BELDESİNDE İÇME SUYU HATTI YENİLENİYOR






Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Yoncalı Belde Belediye Başkanı Bedrettin Akdeniz, içme suyu şebeke hattının yenileneceğini söyledi.
Açıklamalarda bulunan Akdeniz, Yoncalı beldesinin su şebekesinin yenilenmesi çalışmalarına başladıklarını söyledi. Akdeniz, "Göreve geldiğimizde su depolarımızın içme suyu için gerekli hijyene sahip olmadığını gördük. Yaptığımız ilk işlerden biri su depolarımızı tamamen elden geçirmek oldu. Depoları içme ve kullanma suyu için uygun duruma getirdik. Şimdide beldemizin su şebekesi çok eskidiği ve kaçakların artması nedeniyle ve 1989’lu yıllarda döşenmiş şebeke borularının doğal olarak eskimiş durumda olması nedeniyle sık sık arızlara neden oluyor. Bu durumu da göz önünde bulundurarak beldenin su şebekesinin yenilenmesi için İller Bankası’na başvuruda bulunduk. İller Bankası’ndan hibe kapsamında 3 milyon 700 bin TL aldık. 1.5 milyon TL’ye boru aldık. Beldeye artık cazibeli su gelecek, yaklaşık 31 kilometreden getireceğiz. Borular dün itibariyle beldemize geldi. Şebekelerde çalışmaya başladık, boruları döşeyerek hizmete sokacağız. Şebekenin yenilenmesinin ardından Yoncalı beldesi daha sağlıklı içme suyuna kavuşmuş olacaktır" dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.