YOZGAT’TA 7 BİN 806 ÖĞRENCİ SINAVA GİRDİ

Yozgat’ta Orta Okul 8’inci sınıfta eğitim gören 7 bin 806 öğrenci Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk defa yapılan merkezi sınav sistemiyle Liselere Giriş Sınavının (LGS) birincisine girdi.

28 Kasım 2013 Perşembe 00:00
YOZGAT’TA 7 BİN 806 ÖĞRENCİ SINAVA GİRDİ






Yozgat’ta Orta Okul 8’inci sınıfta eğitim gören 7 bin 806 öğrenci Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk defa yapılan merkezi sınav sistemiyle Liselere Giriş Sınavının (LGS) birincisine girdi.
Yozgat’ta yapılan merkezi sınav sistemiyle yapılan Liselere Giriş Sınavında, öğrenci ve velilerde geçmiş yıllarda yapılan SBS’de yaşanan heyecan fazla yaşanmazken, öğrenciler bu sınav sisteminin kendileri açısından daha iyi olduğunu söyledi.
Öğrenciler Ayşe Sağlam, sınav heyecanı yaşadıklarını belirterek, “Bu sınav sistemi daha iyi oldu daha önce tek sınava giriliyordu. Bunda başarılı olamazsak diğer sınavlarda telafisini yapabiliriz” dedi.
Geçmiş yıllarda yapılan SBS’ye göre okul bahçesinde çocuklarını bekleyen veli sayısı azaldı. Çocukların okul bahçesinde bekleyen velilerde, bu sınav sisteminin daha iyi olduğunu belirterek, “Geçen yıl SBS’de sorulan sorular çok zordu. İnşallah bu sınavda da çok zor soru sorulmaz” diye konuştu. Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Yozgat il genelinde186 okulda 575 salonda bin 700 öğretmen gözetiminde 7 bin 806 öğrencinin sınava girdiğini belirterek, “ sınavlarımız sorunsuz olarak başladı. Bugün oklarlımızda Matematik, Türkçe ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınav yapılmaktadır. Yarın ise Fen ve Teknoloji, Atatürkçülük ile yabancı dilden sınava girecekler. Sınavlarda öğrencilerimiz kendi okullarında sınava girerken, başka okuldan öğretmenler görevlendirildi. Ayrıca bugün görevlendirilen öğretmenler arasında, girilen derslerdeki branş öğretmenleri görevlendirilmemiştir. Bugün mazereti olup sınavlara giremeyen öğrenciler için 15-16 Aralık tarihlerinde mazeret sınavı yapılacak. Diğer ikinci sınav ise 28-29 Nisan 2014 tarihlerinde yapılacak” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.