Zeytinburnu patlaması konusunda flaş iddia, Sabotaj mı?

Zeytinburnu patlaması konusunda flaş iddia, Sabotaj mı?

13 Temmuz 2014 Pazar 15:52
Zeytinburnu patlaması konusunda flaş iddia, Sabotaj mı?






Zeytinburnu patlaması konusunda flaş iddia, Sabotaj mı?

Dün Zeytinburnu'nda Mithatpaya tramvay durağı yanında meydana gelen korkunç patlamanın ardından soruşturma çok yönlü sürüyor. Patlamanın doğal gaz sıkışmasından olduğu iddialarına İGDAŞ 'O bölgede doğal gaz hattımız yok' açıklamasıyla son noktayı koyarken, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın konuyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Aydın 'Patlamada sabotaj ihtimalı oldukça yüksek' dedi. 3 kişinin can verdiği patlama bölgesinde polisin araştırması bugün de devam etti

EMNİYET SUSTU MURAT AYDIN KONUŞTU

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, patlamamanın meydana geldiği yere dikkat çekerek 'Burası ilçenin en hareketli güzergahlarından biri, içeride patlamaya neden olacak bir çalışma yok. Tramvay durağı ve hafta sonu İstanbul merkezine yolcu sirkülasyonunun en yoğun saati. Emniyetin de sabotaj iddiası konusunda ciddi şüpheleri var' dedi.

DÜN NELER YAŞANMIŞTI

Sabah saatlerinde Zeytinburnu Mithatpaşa tramvay durağı yakınlarında meydana gelen patlamada 2 kişinin cesedine ulaşıldı. Patlama sırasında cesetlerden bsirinin muhasebede çalışan Eda Can adlı kadın olduğu iddia edildi. Zeytinburnu'nda meydana gelen patlamada kimlikleri belirlenemeyen iki kişinin cesetlerine ulaşıldı. Cesetler kimliklerinin belirlenmesi için hastanelere gönderildi. Patlamada binada olduğu öne sürülen 22 yaşındaki Kader Kılıç'ın durumu ile ilgili kesin sonuca ulaşılamazken geceyarısı enkazdan bir ceset daha çıkarıldığı haberi geldi.

Zeytinburnu’nda meydana gelen feci patlamada 11 kişi yaralanmış, hamile bir kadın vatandaşların da yardımı ile alevlerin sardığı balkondan atlayıp hem kendi canını hem de bebeğini kurtarmıştı. Patlama büyüktü, ancak tek teselli can kaybının olmamasıydı. Bu buruk sevinç kısa sürdü. 18:45’te enkazda bir cesede ulaşıldı. Herkes, tanınmaz haldeki bu cansız bedenin kayıp olan 23 yaşındaki Kader Kılıç’a ait olduğunu sanırken, 15 dakika sonra arama kurtarma ekipleri bir başka cansız bedenle karşılaştı. O da tanınmayacak haldeydi. İki ceset kimlik testleri yapılmak üzere hastanelere götürüldü. Akşam 22.50'de çıkarılan 3. cesedin ise 23 yaşındaki Eda Can adlı kadına ait olduğu öğrenildi.

MUHASEBECİDE ÇALIŞAN KADER KAYIP

Patlamanın olduğu iş yerinde çalıştığı ve kayıp olduğu iddia edilen Kader Kılıç'ın yakınları (22) olay yerinde zor anlar yaşadı. Çevrede bulunan vatandaşlar, Kılıç'ın yakınlarına, kaldırıldığı hastane konusunda farklı bilgiler verdi. Görgü tanıkları ve vatandaşlardan gelen farklı bilgiler ailenin sinirlerinin gerilmesine neden oldu. İlk önce özel bir hastanede olduğu belirtilen Kılıç'ın daha sonra söz konusu hastanede olmadığı bilgisi geldi.

Yakınları halen Kılıç'ın hangi hastanede olduğunu araştırıyor. Baba Kadir Kılıç, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak şunları söyledi :  "Kızım 5-6 aydır burada alt kattaki muhasebe bölümünde çalışıyordu. Patlama esnasında da alt katta olup olmadığını bilmiyoruz. Bilemiyorum çıktı mı? Buradan bir bayanın çıktığını söylüyorlar ama nerede olduğunu kimse bilmiyor" Kılıç'ın diğer yakınları da "Şu anda en ufak bir ipucu yok. . En son enkaz buradan da çıkmasın diye ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kayıp olduğu ve arama çalışmaları devam eden Kader Kılıç'ın fotoğrafları ortaya çıktı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.