ZİRAAT FAKÜLTESİ’NİN EK BİNA İHTİYACI

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
ZİRAAT FAKÜLTESİ’NİN EK BİNA İHTİYACI






Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kurt, acilen bir ek binaya ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, “Umarım bize de sıra gelir” dedi.
Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kurt, Bafra yerleşkesinde uzun yıllar sonra ilk defa ekim yapma imkanına sahip olduklarını, 350 dönüm mısır, 10 dönüm civarında da sorgum ekimi yaptıklarını, bugünlerde de mısırda silaj işleminin başladığını söyledi.
Ziraat Fakültesi’nin ağırlık olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini yürüttüğünü ifade eden Prof. Dr. Orhan Kurt, “Bünyemizdeki tarla bitkileri, bahçe bitkileri, bitki koruma, tarımsal yapıları, sulama, tarım makineleri, tarım ekonomisi, tarımsal biyoteknoloji, zooteknoloji bölümlerimizde eğitim-öğretim faaliyetleri devam ediyor. Yüksek lisans ve doktora programları da devam ediyor" diye konuştu.
Ziraat Fakültesi’nin mevcut binasının 3 bloktan oluştuğunu, hem eğitim öğretim hem de diğer idari hizmetlerin burada verildiğini belirten Dekan Prof. Dr. Orhan Kurt, Ziraat Fakültesi’nin eğitim-öğretim ve araştırma amacıyla kulanmış olduğu mekanların sınırlı olduğuna, hizmet vermekte zorlandıklarına dikkat çekti. Kurt, "Özellikle araştırma laboratuvarlarımız yeterli değil. Tarımsal biyoteknoloji bölümü ilk defa 2012-2013 eğitim dönemi sonunda mezun verdi. Fakat bu bölümümüzde maalesef bir laboratuvarımız yok. Bu bölümler laboratuvarsız da olmaz. Bunun gibi arazi açısından her ne kadar şimdi Bafra’da Turizm Fakültesi’nin bulunduğu yerleşkede uzun vadede araştırma uygulama çalışmalar yürütülecekse de, şu anda kampüs içerisinde maalesef yeteri kadar araştırmaya yönelik arazimiz yok. Fiziki mekan anlamında acilen bir tane binaya ihtiyacımız var. Tabi bu biraz da ekonomik şartlara bağlı. Üniversitemiz gelişen bir üniversite. Yeni binalar yapılıyor, fakülteler ilave oluyor. Umarım bize de sıra gelir” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.