Son Dakika Haberler
2015-10-07 17:56:29

DEMOKRASİ VE VATANDAŞLIK

Rafael Sadi

arvisadi2@gmail.com 07 Ekim 2015, 17:56

Bir Türk vatandaşı olarak İsrail Demokrasisini anlamak oldukça zor.

Son bir kaç haftadır İsrail genelinde  yer alan terör dalgalarının yanı sıra durumun tek sorumlusunun  Natanyahu hükümeti olduğunu söyleyebilen aynı Hükumet kabinesi bakanlarından başlayarak ellerinde  Filistin bayrakları ile protesto gösterilerinde bulunan İsrail vatandaşlı Arapların neredeyse hakarete varan söylemleri demokrasi anlayışı çerçevesinde   söz söyleme özgürlüğünün sınırları nedir dedirtecek kadar provoke etmediğini söylemek gerçekten zor.

Ancak aşağıda takdim ettiğim resimler ile olayların nerelere tırmanabileceği endişesini duymamazlık ettiğim düşünülmemelidir.


BU DA FİLMİ






Bu video filminde ise Yeruşalayim deki halkı galeyana getirmeye çalışan ve getiren İSRAİLLİ ARAP milletvekillerinin gösterisini izleyeceksiniz. Söylemlerini anlayabildiğim kadarı ile ATEŞ VE KAN ile alacağız diyor. Suç unsuru var mı acaba?

Buna karar verecek bir siyasi irade olmadığı gibi siyasi iradenin görevi olmadığını bir Türk olarak anlamam kolay değil. Ama bir İsrailli olarak bu konuda karar verecek olan yetkili adalet mekanizmasıdır. Siyasi iradenin bu iş'e karışmaması gerektiğini ancak işlenen suçlar varsa polisin yakalamasını ve adalete teslim etmesi gerektiğimi biliyorum.

Demokrasi veya daha az ama sorunlar halen çözülemiyor.

Sadece göstermek istedim ne kadar çok benziyor  iki ülkem de....


.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.