Dünyanın en uzun yaşayan canlısı İran'da bulundu

Bilim insanları bu canlılara yaşayan fosil adını veriyor. Bazı türleri 200 - 300 milyon yıl boyunca ömür sürebiliyor. 

14 Nisan 2019 Pazar 00:24
Dünyanın en uzun yaşayan canlısı İran'da bulundu






Dünyanın en uzun yaşayan canlısı İran'da bulundu


Dünya tarihinin en uzun yaşayan canlı türlerinden biri olarak bilinen Triops Cancriformis'ler İran'da görüldü. Yaşayan fosil olarak adlandırılan canlı türlerinin değişken küçük su göletlerinde hayatta kalmayı başardığı sanılıyor.
İran’da Sistan ve Belucistan Eyaleti Çevre Koruma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada dünyanın en eski hayvanının uluslararası Hamun Göleti'nde görüldüğü bildirildi...


Sistan ve Belucistan Eyaleti Çevre Koruma Genel Müdürü Vahid Purmardan, Sistan eyaletinde bulunan Hamun Göleti'nde son haftalarda etkili olan yağışlar sonrasında birçok farklı canlının görülmeye başladığını söyleyerek ”Göletin etrafında Triops Cancriformis, bir diğer adıyla yaşayan fosil görüldü.” dedi.

DÜNYADA 10 FARKLI TÜRÜ VAR

Yaşayan fosil olarak adlandırılan bu canlı türünün 200-300 milyon yıllık bir ömre sahip olduğunu belirten Purmardan, “Şu ana kadar dünyada sadece 10 farklı Triops türü keşfedildi. Bu türde bir yaşayan fosilin Sistan bölgesinde görülmesi bu bölgenin verimliliğine işaret etmektedir.“ ifadelerini kullandı.


 

Anahtar Kelimeler:
Triops Cancriformis
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muhammet metin 2020-03-27 10:33:35

O uzun yaşamamış o dinozor fosili