• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. BİLİM-TEKNOLOJİ
  3. Türk doktor adayından gururlandıran başarı
BİLİM-TEKNOLOJİ
Yayınlanma: 08 Ağustos 2020 - 09:30

Türk doktor adayından gururlandıran başarı

Henüz 24 yaşında intörn doktor Enis Çağatay Yılmaz su kaynaklarıyla ilgili yaptığı çalışma uluslararası bilim dergisinde önemli yer buldu.

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türk doktor adayından gururlandıran başarı

Türk doktor adayından gururlandıran başarı

İstanbul’da intörn doktor olarak tıp eğitimine devam eden Enis Çağatay Yılmaz’ın, 24 yaşında olmasına rağmen, geliştirilmesinde emek verdiği bir su kaynağının kullanılabilirliğini normal metotların aksine yapay zekayı kullanarak çok daha hızlı ve ucuz değerlendiren yöntem, İngiltere’de yayınlanan “Nature Light: Science & Application” adlı dünyaca ünlü bilim dergisinde makale olarak yer aldı. Yalnızca en üst düzey bilimsel çalışmaların yayınlandığı dergiye girmeyi başaran Yılmaz, “Geliştirdiğimiz yöntem, dünyada halk sağlığı için çok önemli bir çalışma. Bir su kaynağının ne kadar temiz olduğunu yapay zekayı kullanarak kısa sürede ortaya çıkarıyoruz. Koronavirüs riski yaşadığımız şu günlerde ve benzer süreçlerde insan sağlığına katkıda bulunacak önemli bir çalışmaya imza atmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

1996 yılında İzmir’de doğan Enis Çağatay Yılmaz, kentteki Fen Lisesinden mezun olduktan sonra girdiği 2014 yılı LYS MF-3 alanında Türkiye üçüncüsü oldu. Araştırma merakı nedeniyle önceleri mühendis olmak isteyen sonraları rotasını tıp alanına çeviren Yılmaz, hayallerine ulaşmak için Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesinin yolunu tuttu. Daha hazırlık yılında ABD’ye giden Yılmaz, dokuz ay boyunca ABD’de dil eğitimi aldı. Tıp eğitiminin birinci yılında okul içinde ve dışında sosyal aktivitelerden kopmayıp öğrenci kongreleri düzenleyen Yılmaz, ikinci senesinde Harvard’da laboratuvarı bulunan Dr. Teng’in laboratuvarında yaz stajı için kabul aldı. Nörodejeneratif hastalıklar ve travmatik beyin hasarıyla ilgilenen laboratuvarda konfokal mikroskopla çalışma imkanı bulan Yılmaz, üçüncü sınıfta, Dünya Tıp Öğrencileri Federasyonunun bir üyesi olan TURKMSIC’in düzenlemiş olduğu Türkiye geneli sınav sonucunda İtalya’da bir ay boyunca kardiyoloji bölümünde staj yapma hakkı kazandı.

TEK TIP ÖĞRENCİSİ OLDU

Cenova’daki eğitimin ardından Yılmaz, diğer üyeleri çoğunlukla mühendis olan, mikroskoplar ve yapay zeka üzerine odaklanan Prof. Dr. Aydoğan Özcan’ın rehberliğinde University of California Los Angeles’taki laboratuvarda tek tıp öğrencisi olarak üç ay geçirdi. Dördüncü sınıfın yaz döneminde, Prof. Dr. Özcan’ın laboratuvarı UCLA’da proje çalışması ve Tayvan’daki Kulak-Burun-Boğaz ve Dermatoloji bölümlerinde staj yaparak geçiren Yılmaz, şimdilerde ise intörn doktor olarak hedeflediği Radyoloji uzmanlığı yolunda emin adımlarla ilerliyor.

DÜNYACA ÜNLÜ DERGİDE YER ALDI

Yılmaz, henüz genç yaşına rağmen dünyanın dört bir tarafında verdiği emeklerinin ilk karşılığını 10 Temmuz 2020’de aldı. Yılmaz’ın, geliştirilmesinde emek verdiği bir su kaynağının kullanılabilirliğini normal metotların aksine yapay zekayı kullanarak çok daha hızlı ve ucuz değerlendiren yöntem, İngiltere’de yayınlanan ve o gün çıkan “Nature Light: Science & Application” adlı dünyaca ünlü bilim dergisinde yer aldı. Başarısıyla ailesini ve hocalarını gururlandıran Yılmaz, “Geliştirdiğimiz yöntem, dünyada halk sağlığı için çok önemli bir çalışma. Şöyle düşünelim, ortada bir su kaynağı var. Suyun ne kadar temiz olduğunu anlamak için tetkikler yapılıyor. Bunlar uzun süreli oluyor. Sonuçlar 2-3 günde çıkabiliyor. Bizim yöntemimiz ise, bir su kaynağının ne kadar temiz olduğunu yapay zekayı kullanarak kısa sürede ortaya çıkarıyor. Standart yöntemlere göre hem daha ucuz hem de daha kolay. Önü çok açık bir yöntem. İlk adımda çok büyük bir başarı elde ettiğim için çok mutluyum. Özellikle Koronavirüs riski yaşadığımız şu günlerde ve benzer süreçlerde insan sağlığına katkıda bulunacak önemli bir çalışma olması beni ayrıca sevindirdi” diye konuştu.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Elmas piller geliyor | Binlerce yıl dayanacak
Elmas piller geliyor | Binlerce yıl dayanacak
Kediler, isimle görüntü eşleştirebiliyor!
Kediler, isimle görüntü eşleştirebiliyor!
Dünyanın geleceğini yapay zekâ şekillendirecek
Dünyanın geleceğini yapay zekâ şekillendirecek
Prof. Dr. Sertaç Öztürk | Evrendeki tüm kara delikleri bilmiyoruz
Prof. Dr. Sertaç Öztürk | Evrendeki tüm kara delikleri bilmiyoruz
Son Haberler
Çam kokuları, serin rüzgarlar ve eşsiz manzara: Gören dönmek istemiyor! Yemyeşil dağların arasında saklı cennet keşfedilmeyi bekliyor
Çam kokuları, serin rüzgarlar ve eşsiz manzara: Gören dönmek istemiyor!...
Futbol tarihine geçecek imza: Sahne onun için hazırlandı! Hoş geldin Lewandowski
Futbol tarihine geçecek imza: Sahne onun için hazırlandı! Hoş geldin...
Tatlı dilli, güler yüzlü, herkesin favorisi burçlar: Sempatiklik onlarda doğuştan
Tatlı dilli, güler yüzlü, herkesin favorisi burçlar: Sempatiklik...
Termometreler çıldıracak: Gölge bile yetmeyecek! Meteoroloji kırmızı alarm verdi... 9 gün sürecek sıcaklık dalgası kapıda
Termometreler çıldıracak: Gölge bile yetmeyecek! Meteoroloji kırmızı...
Hayal değil, gerçek oluyor: İlk kez otomobil alacaklara özel teşvik! Hurda teşviki ve ÖTV indirimiyle yeni dönem başlıyor
Hayal değil, gerçek oluyor: İlk kez otomobil alacaklara özel teşvik!...
‘Yapı Kredi Crystal Live By Divan’ Konserleri Başladı
‘Yapı Kredi Crystal Live By Divan’ Konserleri Başladı

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.