BİTSE DE GİTSEK

Oldu di mi ?

Oldu , oldu….

Sağım solum içim dışım her yanım corona , pik ,plato , pandemi , entübe ,bulaş oldu .

Kalk corona , yat corona , tv de corona , telefonda corona , facebookta corona , instagramda corona .Of offfff ……. Hard diskim doldu. 

Yoksayma , inkar , öfke , pazarlık , depresyonun dibi , paranoya , kabullenme, hepsini yaşadım da , sonra yine başa döndüm , şu an yine isyanlardayım . ☺

Ne kadar hanımefendi bir kişiliğimin olduğunu hatırlayıp içimden bile küfür etmeyi bıraktığım son bir yılıma inat coronaya gayette yaratıcı küfürler yağdırıp duruyorum . Haa bir de işi gücü olmadığı halde aval aval sokaklarda dolaşan , eğleşen , mıncıklaşan , maske üstünden öpüşen ,  benim özgürleşme sürecimi geciktiren beyinsizlere de ayrıca giydiriyorum .

Neyse tamam hadi bakalım  , şimdi biz de ne okuduk , ne dinledik şöyle bir toparlayalım  ve şu lanet virüsle nasıl daha iyi savaşacağız ona odaklanalım.

BAŞLIYORUM

Hiçbir sebeple sokağa çıkma  ama mecbursan çık.

Maskeler işe yaramaz ama takman gerekebilir , çünkü belki seni koruyabilir , ama zaten takman mecburi.

Hastaneye sakın gitme ama gitmen gerekiyorsa git.

Eldivenler mikrop taşıyıp bulaştırabilir ama yine de işe yarayabilir.

Virüsten etkilenen çocuklar hariç bu virüs çocukları etkilemez.

Hayvanlar etkilenmez ama birkaç kedi ve birkaç kaplan etkilenebilir.

Semptomlu bir hastalık lakin semptom göstermeyebilirsin yada  gösterip hasta olmayabilirsin .

Temiz hava alman lazım ama deniz kenarına yürüyüşe çıkamazsın  , kalabalık semt pazarlarına gidebilirsin. 

Denize de girmemelisin çünkü balıklar ısırabilir ama ısırmayadabilir , henüz bilemiyoruz.

Eve kimin nasıl yaptığı belli olmayan hazır gıda sipariş edebilirsin ama marketten aldığını pişirmeden önce balkonda 3 saat beklet , virüs ölür , çok iyi olur.

Yabancılarla aynı minibüste , metroda ,markette bulunabilirsin. Ama arkadaşların , akrabaların  ve sevgilinle görüşmemelisin.

Virüs farklı yüzeylerde farklı saatlerde canlı kalabiliyor bu 2-4 saat , 6 saat , veya 6 gün olabilir.Ama ortamın nemli olması lazım .Bazen de nemli olmasına gerek yok.

Henüz ilaç bulunmadı , bir tane bulunur gibi oldu ,testleri tamamlanmadı , yine de faydalı olabilir ama belki zararları da olabilir.

Virüsün etkisi yok olana kadar evde kalmalısın ama virüs ancak toplumun büyük kısmı bağışıklık kazandığında etkisini kaybedecek. Bağışıklık kazanmak için insanların virüsle temas etmesi lazım ama virüsten korunmak için evde kalmak önemli.

Anladık di mi ?

Tamam bundan sonra buna göre hareket ediyoruz ve kısmetse Bayramda çifte bayram yapıyoruz.

EVDE KAL TÜRKİYE …yoksa sayenizde ben evde kalıcam ☺

BİHTER BANGI

Bir Bodrum Sürgünü 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.