Bıçakçılar Çarşısı'ndan çark sesleri yükseliyor

KAYSERİ'de kurban kesecekler Cami Kebir Mahallesi'ndeki Bıçakçılar Çarşısı'nda bıçak bilettirdi. Kurban Bayramı öncesi Cami Kebir Mahallesi'ndeki bıçakçılar, hazırlıklarını tamamladı. Baba mesleği olarak 27 yıldan bu yana Cami...

22 Eylül 2015 Salı 09:33
Bıçakçılar Çarşısı'ndan çark sesleri yükseliyor






KAYSERİ'de kurban kesecekler Cami Kebir Mahallesi'ndeki Bıçakçılar Çarşısı'nda bıçak bilettirdi.
Kurban Bayramı öncesi Cami Kebir Mahallesi'ndeki bıçakçılar, hazırlıklarını tamamladı. Baba mesleği olarak 27 yıldan bu yana Cami Kebir Mahallesi'nde bıçakçılık yapan Murat İldeniz, 'kurban bayram mesaisini' sürdürdüklerini söyledi. Mahalle aralarında anahtarcı, manav ve bakkalın dahi bıçak bilediğini belirten İldeniz, "Bıçakların bileme işini ehli yapsın" dedi.
Büyükbaş hayvanların kesimi için tasarlanan 'Yıkmatik' isimli aletin kolaylık sağladığını söyleyen Murat İldeniz, bunun 10-20 TL'den arasında satıldığını belirtti. Bileme ücreti bıçağın büyüklüğüne göre 3-7 TL arasında değişiyor.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.