ABD, HalkBank için yeniden düğmeye bastı

Suriye'de terör örgütü PKK'yla suçüstü yakalanan Amerika, önce ambargo silahını çekti, ardından Halkbank için yeni bir dava süreci başlattı..

16 Ekim 2019 Çarşamba 01:53
ABD, HalkBank için yeniden düğmeye bastı






ABD, HalkBank için yeniden düğmeye bastı



PKK'lı katillere binlerce TIR dolusu silah ve mühimmat sağlayan ABD, Suriye'de 'Kürt koridoru' ve 'Garnizon devlet' kuramayınca, Türkiye'ye yönelik saldırılarını çirkinlik boyutuna taşıdı. Amerikan medyasının körüklediği 'Türk düşmanlığı' ülke genelinde tüm kurumlara sıçradı. Geçtiğimiz yıl dünya gündeminde yer alan HalkBank davasının bir benzeri yeniden açılıyor. Manhattan'daki federal savcılar İran'a yönelik yaptırımların delinmesi, kara para aklama ve dolandırıcılık suçlarından Halkbank hakkında iddianame hazırladı .

ABD'de Manhattan'daki federal savcılar İran'a yönelik yaptırımların delinmesi, kara para aklama ve dolandırıcılık suçlarından Halkbank hakkında iddianame hazırladı. İddianamede "Halkbank'ın üst yönetimi yüksek düzeyli Türk hükümeti yetkilileri tarafından desteklendi ve korundu" ifadeleri kullanıldı.

Son Güncelleme: 16.10.2019 07:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.