ABD'nin PKK komedisi, kolkola gezdiği teröristlerin başına ödül koydu

ABD, Suriye ve Irak sınırları içerisinde binlerce TIR ağır silah verdiği terör örgütü PKK'nın üst düzey üç yöneticisinin başına 12 milyon dolar ödül koydu.

06 Kasım 2018 Salı 19:39
ABD'nin PKK komedisi, kolkola gezdiği teröristlerin başına ödül koydu






ABD'nin PKK komedisi, kolkola gezdiği teröristlerin başına ödül koydu

On binlerce TIR ağır silah destiği verdi, yetmedi, sahra hastaneleri kurdu, yer altı sığınakları ve NATO standartlarında dev cephanelikler oluşturdu. DEAŞ'la mücadele bahanesiyle 60 binden fazla PKK'lı teröriste kucak açan ABD yönetimi, PKK'lı üç teröristin başına 12 milyon dolar ödül koydu..

ABD'den yapılan açıklamada, terörist başı Murat Karayılan'ın başına 5 milyon dolar ödül konduğu bildirildi. Terörist Cemil Bayık için 4 milyon dolar, Duran Kalkan için de 3 milyon dolar ödül koydu.

TERÖR ÖRGÜTÜ İÇİNDEN TASFİYE EDİLMİŞLERDİ

Terör örgütü PKK'nın Amerikan yanlısı kanat tarafından tasfiye edilen üç ismin, Washington tarafından başına para ödülü konularak aranması güvenlik uzmanları tarafından manidar bulundu. Terör örgütü PKK'nın ABD çıkarlarına uygun olarak dönüştürülmeye çalışıldığını belirten güvenlik uzmanı Abdullah Ağar örgütün sık sık isim değiştirerek aynı isimlerin terör bağlantısının devam ettiğini belirterek "ABD yönetimi emekliye ayrılmış üç terörist için bu adımı atarak Türkiye'yi İran ambargosu öncesi yanında tutmaya yönelik" olduğunu söyledi.

Bu karar, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Matthew Palmer'ın Ankara temaslarında alındı. Başkentte 2 gün boyunca temaslarda bulunan Palmer, ziyarete ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Washington yönetiminin, Türkiye ile terörle mücadelede yürütülen işbirliğine değer verdiğini kaydetti. Bu kapsamda, PKK'lı 3 teröristin, 'adalet için ödül programı'na alındığını açıkladı.
ABD'nin NATO müttefiki Türkiye'nin terörle mücadele alanında yürüttüğü iş birliğine değer verdiğini vurgulayan Palmer, şunları kaydetti:

"Ziyaretim kapsamında, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın "Rewards for Justice" (Adalet için Ödül) programının PKK terör örgütüne mensup üç üst düzey ismi hedef aldığını duyurmaktan mutluluk duymaktayım. ABD Dışişleri Bakanlığı, söz konusu PKK'lıların kimlik ya da yer tespitini mümkün kılacak bilgiler karşılığında para ödülü verilmesini onaylamıştır. Buna göre, Murat Karayılan için (5 milyon dolara kadar), Cemil Bayık için (4 milyon dolara kadar) ve Duran Kalkan için (3 milyon dolara kadar)

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın PKK'yı 1997 yılında yabancı terör örgütü olarak kabul ettiğini anımsatan Palmer, ABD hükümetinin de 2001 yılında PKK’yı "Küresel Terör Unsurları" listesine aldığını belirtti.
ABD Büyükelçiliği'nin açıklamaları şöyle:

"Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı olarak göreve başlamamın ardından Ankara’ya ilk ziyaretimi gerçekleştirmekten büyük mutluluk duydum. İki gün süren ziyaretim kapsamında Türk hükümetinden üst düzey yetkililer, iş dünyasından temsilciler ve milletvekilleri ile bir araya gelerek ülkelerimizi ilgilendiren ve ortak menfaatlerimize ilişkin konularda görüş alışverişinde bulunma fırsatını yakaladım.

Amerika Birleşik Devletleri, NATO müttefikimiz Türkiye ile terörle mücadele alanında yürüttüğü işbirliğine değer vermektedir. Ziyaretim kapsamında, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın “Rewards for Justice (Adalet için Ödül)” programının PKK terör örgütüne mensup üç üst düzey ismi hedef aldığını duyurmaktan mutluluk duymaktayım. ABD Dışişleri Bakanlığı, söz konusu PKK’lıların kimlik ya da yer tespitini mümkün kılacak bilgiler karşılığında para ödülü verilmesini onaylamıştır. Buna göre, Murat Karayılan için (5 milyon Amerikan dolarına kadar), Cemil Bayık için (4 milyon Amerikan dolarına kadar) ve Duran Kalkan için (3 milyon Amerikan dolarına kadar) ödül verilecektir.
ABD Dışişleri Bakanlığı, PKK’yı 1997 yılında Göçmenlik ve Uyruk Kanunu’nun 219. bölümü uyarınca yabancı terör örgütü olarak kabul etmiştir. ABD hükümeti, 2001 yılında PKK’yı 13224 sayılı Başkanlık Kararnamesi uyarınca Küresel Terör Unsurları listesine almıştır.

"TÜM BİLGİLER GİZLİ TUTULACAKTIR"

Bu teröristlere ilişkin daha fazla bilgiye Rewards for Justice web sitesinden ulaşılabilir: www.rewardsforjustice.net. Bilgiye sahip herkesi ilgili web sitesi, e-mail adresi (RFJ@state.gov), telefon numarası (+1-800-877-3927) ya da posta adresi (Rewards for Justice, Washington, D.C., 20520-0303, USA) aracılığıyla Rewards for Justice bürosuyla irtibata geçmeye çağırıyoruz. Tüm bilgiler gizli tutulacaktır."

Mardin 1. Sulh Ceza Hakimliği, terör örgütü PKK’nın yöneticilerinden Murat Karayılan ve Duran Kalkan hakkında "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme ve yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer biyolojik kimyasal silah kullanarak öldürme" suçlarından yakalama emri çıkarmıştı.

Son Güncelleme: 06.11.2018 17:05
Anahtar Kelimeler:
ABDPKK
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.