Almanya'da Türkler oy kullanıyor; Gurbetçiler sandığa uzak kaldı

Almanya'nın Köln Bölgesi'ndeki 128,502 seçmenden geçen bir haftalık zaman zarfı içerisinde sadece 17,162 kişisi sandığa gitti.

20 Ekim 2015 Salı 23:23
Almanya'da Türkler oy kullanıyor; Gurbetçiler sandığa uzak kaldı






Almanya'da Türkler oy kullanıyor; Gurbetçiler sandığa uzak kaldı

Almanya'nın Köln Bölgesi'ndeki 128,502 seçmenden geçen bir haftalık zaman zarfı içerisinde sadece 17,162 kişisi sandığa gitti.

Yaşar KAÇMAZ / ALMANYA

Almanya genelinde 8 Ekim tarihinde başlamış olan ve 25 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde oy kullanma süresinin yarısı geride kaldı.

SADECE YÜZDE 13'Ü İLGİ DUYDU

Köln Başkonsolosluğu tarafından konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada; 16 Ekim Cuma akşamı itibariyle 17,162 vatandaşımızın oy kullandığı ve bu sayının  128,502 seçmene sahip Köln bölgesi seçmeninin %13.36’sına tekabül etmekte" olduğu belirtildi.



Açıklamanın devamında şunlara yer verildi; "Vatandaşlarımızın rahat bir şekilde oy verebilmeleri için Başkonsolosluğumuzda 200m2’lik kapalı bir bekleme alanı oluşturulmuş olup, seçmenlerimiz 290m2’lik seçim çadırımızda kurulmuş yedi sandıkta çok fazla beklemeden hızlı bir şekilde oylarını kullanabilmektedirler.

MAVİ KARTLI OY KULLANAMIYOR

Oy vermeye gelmeden önce mutlaka www.ysk.gov.tr adresinde yer alan Yurtdışı Seçmen Sorgulama bölümünden Köln Bölgesinde seçmen kütüğüne kayıtlı olup olmadığınızı kontrol etmenizi önemle hatırlatırız. Seçimlerde sadece T.C. vatandaşlarının oy kullanma hakkı bulunmakta olup, Mavi Kart sahipleri oy kullanamamaktadırlar.

Oy vermeye gelirken yanınızda T.C. Kimlik Numaranızın yazılı olduğu (pasaport, nüfus cüzdanı, Türk ehliyeti gibi) bir belge getirmeniz gerekmektedir. Seçmen kütüğüne kayıtlı olup da herhangi bir Türk belgenizin bulunmaması halinde ise öncelikle Başkonsolosluğumuzdan adınıza Nüfus Kayıt Örneği çıkararak resimli ayrı bir kimlik belgeniz ve çıkarmış olduğunuz Nüfus Kayıt Örneği ile oy kullanma imkânınız bulunmaktadır.

Seçmen niteliğine sahip tüm vatandaşlarımızı 25 Ekim akşamına kadar saat 10:00-19:00 arasında Başkonsolosluğumuzda kurulu bulunan sandıklara gelerek seçme haklarını kullanmaya davet ediyoruz.
Son Güncelleme: 20.10.2015 23:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.