Amerikalı subay Münbiç'ten çıkmak istemediklerini söyledi

Türkiye ile ABD Münbiç konusunda yeni bir krize doğru sürükleniyor. Suriye'de terör örgütü PKK'ya destek veren Pentagon Münbiç'ten çıkmayacağını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Münbiç'ten çıkabileceklerinin sinyalini verirken, ABD'li general Joseph Votel, ABD'nin Münbiç'ten ayrılmayı düşünmediğini söyledi..

29 Ocak 2018 Pazartesi 11:58
Amerikalı subay Münbiç'ten çıkmak istemediklerini söyledi






Amerikalı subay Münbiç'ten çıkmak istemediklerini söyledi


Türkiye ile ABD arasında derinleşen Münbiç konusu, Washington yönetiminde de derin çatlaklar oluşturuyor. Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Münbiç'ten çıkabileceklerinin sinyalini verirken, ABD'li general Joseph Votel, ABD'nin Münbiç'ten ayrılmayı düşünmediğini söyledi..


Ankara ile Washington yönetimlerini karşı karşıya getiren terör örgütü PKK'ya Pentagon desteği ve Münbiç konusunda ipler geriliyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumartesi günü basına, "Sayın Trump, artık YPG onların tabiriyle SDG'ye silah vermeyeceğini söyledi. Ama Amerika'dan farklı sesler geliyor, artık Amerika'nın somut bir şekilde bunları göstermesi gerekiyor. Çünkü bir güven bunalımı var. 'Vereceğiz' diyen var, 'vermeyeceğiz' diyen var. Başkan bir şey söylüyor, Pentagon'dan başka şeyler geliyor. Burada, arazide onlarla iç içe girmiş insanlar var, ABD askerleri var. Onlar farklı şeyler söylüyor. Ciddi bir devlete yakışır bir şekilde artık, söylemden çok somut adım görmek istiyoruz. Bir terör örgütüyle ABD'nin bağını koparması gerekiyor. Ve onlara da tamamen silahı bıraktırması gerekiyor. Kendi verdikleri silahları geri alması gerekiyor. Münbiç'ten derhal çekilmeleri gerekiyor. Dolayısıyla terörle mücadele ettiğini söyleyen bir ülkenin terör örgütüyle ki kendileri de itiraf ediyorlar PKK'yla bir farkı yok diye, dolayısıyla tüm bağını koparması gerekiyor." açıklamasında bulunmuştu.
Bu açıklamanın ardından ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel, CNN International'a yaptığı açıklamada Münbiç'ten ayrılmayı düşünmediklerini açıkladı.

ABD, Fırat Nehri'nin batısındaki şehirde YPG'li teröristlerle işbirliği yapıyor ve silah veriyor. Türkiye sınırına yaklaşık 40 kilometre mesafedeki Münbiç'e YPG'liler 2016 yazında yerleşti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.