Arap Kralı'nın eline gazeteci kanı bulaştı: Cinayeti kabul ettiler

Dünyayı ayağa kaldıran Arap Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ortadan kaybolması olayı aydınlandı. Suud krallığı, Cemal Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürüldüğünü kabul etti. Vahşi cinayet 18 kişinin üstüne yıkıldı. Veliaht Prens Selman ortada yok.

20 Ekim 2018 Cumartesi 01:57
Arap Kralı'nın eline gazeteci kanı bulaştı: Cinayeti kabul ettiler






Arap Kralı'nın eline gazeteci kanı bulaştı: Cinayeti kabul ettiler


Arap gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında ortaya atılan iddiaların tamamı doğru çıktı. Vahşi katliamı Suud krallığı resmen kabul etti. Arabistan, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluk içinde yaşanan arbede sırasında öldüğünü duyurdu. Suudi Arabistan, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümünde parmağı olan herkesten hesap sorulacağını ve adalete teslim edileceğini aktardı. 
Riyad yönetiminin son iki haftadır suskunluğu gece yarısı sona erdi. Talihsiz Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'da bu ülkeye ait konsolosluk binasında kurulan tuzakta 15 kişilik infaz timi tarafından öldürüldüğü kabul edildi. Suud Veliaht Prens Salman'ın en yakın adamları tarafından gerçekleştirilen katliamın tüm sorumluluğunun 18 kişilik ekibe yüklenmesi dikkat çekici. 

Suudi Arabistan, Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Konsolosluğu'nda hayatını kaybetmesiyle ilişkili 18 Suudi vatandaşının gözaltına alındığını açıkladı.

ÜST DÜZEY İSTİHBARAT YÖNETİCİLERİ GÖREVDEN ALINDI

Gece yarısı yayımlanan kraliyet kararnamesiyle, Suudi Arabistan Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed Asiri görevden alındı. Bunun yanı sıra Suudi Arabistan üst düzey 3 istihbarat görevlisinin görevden alındığı bilgisini paylaştı.
Suudi Arabistan Genel İstihbarat Başkanlığının yeniden yapılandırılması için Veliaht Prens Muhammed bin Selman başkanlığında bakanlık komitesi kurulması kararlaştırıldı.
 

CEMAL KAŞIKÇI OLAYI

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve Batı medyasında Ortadoğu ile ilgili haberleriyle tanınan Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra ortadan kaybolmuştu.

Emniyet kaynaklarınca yapılan değerlendirmede, Kaşıkçı'nın gittiği Suudi Arabistan Başkonsolosluğundan bir daha çıkmadığı teyit edilirken, başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen ve aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndükleri belirlenmişti.

Son Güncelleme: 20.10.2018 00:05
Anahtar Kelimeler:
Cemal Kaşıkçı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.