Avrupa'da çocuklar bayrama doydu

Ulu Önder Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları aradan günler geçmesine rağmen Avrupa'da hız kesmeden kutlanmaya devam ediyor.

05 Mayıs 2019 Pazar 17:10
Avrupa'da çocuklar bayrama doydu






Almanya'nın Aachen ilinde de öğretmenler, veliler ve çocukların gayreti ile geleneksel hale getirilmeye çalışılan ve büyük emeklerle sergilenen 23 Nisan çalışmalarına bir yenisi daha eklendi.

HABER: YAŞAR KAÇMAZ

Aachen Yunus Emre Camii Derneği Konferans Salonu'nda gerçekleşen 23 Nisan Şenliğine bu sene de ilgi büyük oldu.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere kürsüye gelen Türkçe Öğretmeni Sema Yılmaz, "Küçük hanımlar, küçük beyler. Sizler hepiniz geleceğin gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim ve kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışın. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz. Büyük Önder Atatürk'ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlarda duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, milli bayramımız olan 23 Nisanlar'ı çocuklara armağan etmiştir." dedi.

Sema YILMAZ, konuşmasında değerlerimizin sadece 23 Nisan ile sınırlı kalmaması gerektiğini kaydederek, 23 Nisan'da "Çocuğum" ben, 19 Mayıs'ta "Gencim", 30 Ağustos'ta "Zaferim", 29 Ekim'de "Cumhuriyet'im". Çünkü ben; Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetlerinin bekçisiyim." vurgusunda bulundu.

YILMAZ, tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk devletinin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanların, önemli birer vesile olduğunu ifade etti.

Öğretmen Sema YILMAZ konuşmasının devamında, "Hiç sordunuz mu kendinize bu kadar değerli olan bu çocuklarımız bizden ne ister? Onlar sizden ne istediğini bir şarkı ile anlatacaklar" diyerek, Adnan Çakmakçıoğlu'nun yazmış olduğu "Bir Dünya Bırakın" adlı barış vurgulu eseri çocuklarla birlikte seslendirerek programı başlattı.

Şiirlerin okunduğu, dans gruplarının sunduğu yöresel ve ulusal oyunların sergilendiği etkinliklerde kimi zaman duygulanan, kimi zaman gülen katılımcılar yoğun alkışlarla öğrencilere ve emeği geçenlere desteklerini belirttiler.

Etkinliklerin ardından görüşme yaptığımız Türkçe Öğretmeni Sema YILMAZ, etkinliğin gerçekleşmesinde sponsor olan Volkan Mobilfunk & Energie Firmasına, konferans salonunu tahsis eden Aachen Yunus Emre Camii Dernek yönetimine, öğretmen, veliler ve çocuklara değerli zamanlarını ayırarak bu etkinliğin gerçekleşmesine emek verdikleri için  sonsuz teşekkürlerini iletti.

Son Güncelleme: 05.05.2019 18:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.