İran tankeri, Türkiye'ye dümen kırdı

Cebelitarık tarafından el konulduktan sonra serbest bırakılan İran tankeri rotasını Türkiye'ye çevirdi. Yunanistan'dan teknik yardım almak için bu ülmeye doğru yönelen tankere, Atina olumsuz cevap vermişti.

24 Ağustos 2019 Cumartesi 15:53
İran tankeri, Türkiye'ye dümen kırdı






İran tankeri, Türkiye'ye dümen kırdı


İran ile ABD ve İngiltere arasında devam eden Tanker savaşlarının sembolü haline gelen Adrian Darya adlı İran tankeri rotasını Türkiye'ye çevirdi...

Batılı ülkelerle İran arasında devam eden tanker krizinde sıcak gelişme. Cebelitarık tarafından el konulduktan sonra serbest bırakılan İran tankeri rotasını Türkiye'ye çevirdi. Yunanistan'dan teknik yardım almak için bu ülmeye doğru yönelen tankere, Atina olumsuz cevap vermişti.

ABD ile İran arasındaki çatışmanın merkezinde bulunan Cebelitarık'ın el koyduğu İranlı petrol tankeri, serbest bırakıldıktan sonra yardım almak için Yunanistan'a yönelmişti. Ancak Yunanistan hükümeti yeni ismi "Adrian Darya" olan İran bandıralı gemiye yardım etmeyeceklerini duyurmuştu. Kamuya açık yayınlanan gemi radarlarına göre, İran bandıralı gemi rotasını bu sefer Türkiye'ye doğru çevirdi. MarineTraffic isimli gemi takip sistemi, geminin 31 Ağustos'ta Mersin limanına demirlemeyi planladığı bilgisini paylaştı.

Cebelitarık yönetimi, eskiden Grace 1 olarak adlandırılan Adrian Darya gemisine, Avrupa Birliği yaptırımlarına aykırı olarak İran petrolünü Suriye'ye taşıdığı şüphesiyle Ağustos ayının ortalarında el koymuştu. Gemi, beş hafta süren bir duruşma sonrasında serbest bırakıldı.

ABD yönetimi, tankerin terörist bir grup olarak kabul ettikleri İran Devrim Muhafızları tarafından kontrol edildiğini söyleyerek, bölgedeki ülkelere yardım etmemeleri çağrısında bulunmuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.