İsrail'den üst düzey ilk açıklama | Türkiye ile görüşüyoruz

Türkiye'nin Ortadoğu'daki diplomasi trafiği konusunda bölge ülkelerinden en üst düzey açıklama İsrail'den geldi. İsrail Başbakanı Netahyahu 'Türkiye ile görüşüyoruz' dedi.

11 Mart 2021 Perşembe 11:33
İsrail'den üst düzey ilk açıklama | Türkiye ile görüşüyoruz






İsrail'den üst düzey ilk açıklama | Türkiye ile görüşüyoruz


 

Ortadoğu, Akdeniz ve Doğu Akdeniz'de bölge ülkeleri ile yürütülen diplomasi trafiği son günlerde daha da hızlandı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın "Mısır ile yeni bir sayfa açabiliriz" sözlerinin ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Doğu Akdeniz'in daha temiz olması için yürütülen çalışmalarla ilgili soruya cevap verirken bölge ülkeleri ile yürütülen görüşmelere değindi.

TÜRKİYE İLE GÖRÜŞÜYORUZ

Binyamin Netanyahu Doğu Akdeniz'in güvenlik ve temiz tutulması için Mısır, Kıbrıs Rum kesimi ile görüştüklerini söylerken, cümlesinin son bölümüne 'Türkiye ile de görüşüyoruz" sözlerini ekledi. Kapalı salon toplantısında gülüşmeler üzerine Başbakan Natanyahu "Evet Türkiye ile de görüşüyoruz, bu iyi bir gelişmedir. Zararı yok" dedi.

Binyamin Natanyahu dün Seçim kampanyası  programı çerçevesinde benim yaşadığım şehir olan Bat-Yam’da idi. Hem sahilde  bir gezi yaptı hem de  Likud Partililler ile bir salonda buluştu.
Bu salonda  bir çok partili Bat-Yam’lının yanısıra  Likud partisinin ağır toplarından milletvekilleri ve Milletvekili adayları yer aldı. Bir Tanesi de Çevre Bakanı Bayan Gila Gamliel idi.
Bir Petrol tankerinin  İran’dan yola çıkıp Suriye’ye petrol taşırken petrolün bir kısmını İsrail sahillerinde  boşalttığı tespit edilmiş olup bu nedenle 10 aylık bir balina ölü olarak sahil’e vurmuş ve külliyetli miktarda  karettaların ve kuşların kirlenmesine sebebiyet vermişti.
Çevre Bakanı ise  sahillere buran bu petrol artıklarının temizlenmesinden sorumludur. Natanyahu toplantı esnasında Bayan Gamliel’e teşekkür ederek durum nedir   diye sordu ve Gamliel de  ilerliyoruz diye cevap verdi.
Ne dersiniz dedi  Akdeniz’de seyreden gemilerin yakıt olarak daha temiz ve çevreci bir yakıta dönüşmesini isteyelim mi? Biz aslında herkesle bu konuyu konuşuyoruz.

Mısır ile , Yunanistan ile Kıbrıs ile  hatta Türkiye ile bile konuşuyoruz.
Gülerek; Evet Türkiye ile  de
Bu kötü bir şey değil Türkiye ile de konuşuyoruz tabii…
Dedi.
Artık tam olarak ne konuşuluyor bilmiyoruz ama ne konuşulursa konuşulsun konuşuluyor olması iyidir kuşkusuz…
 

Ankara kulislerinde son bir kaç aydır İsrail ve Mısır ile alt düzey temasların yürütüldüğüne dair bilgiler basında sık sık yer alıyordu.  
Habertürk Yazarı Çetiner Çetin geçtiğimiz günlerde bölgede Nisan ve Mayıs aylarında daha üst düzey görüşmelerin olabileceğini, Cumhurbaşkanlığı'nın özel temsilci atayabileceğini söylemişti. Haber: Rafael Sadi

Son Güncelleme: 11.03.2021 12:26
Anahtar Kelimeler:
İsrailTürkiye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.