Kuzey'de savaş rüzgarları esiyor: Fin ordusunda alarm hazırlığı

Finlandiya da Rusya'ya karşı savaş için 900 bin yedek askere bilgi notu göndermeye başladı.

22 Mayıs 2015 Cuma 16:01
Kuzey'de savaş rüzgarları esiyor: Fin ordusunda alarm hazırlığı






Kuzey'de savaş rüzgarları esiyor: Fin ordusunda alarm hazırlığı


Almanya, Polonya ve ABD'nin kışkırttığı Ukrayna'nın ardından Finlandiya da Rusya'ya karşı savaş için 900 bin yedek askere bilgi notu göndermeye başladı. İngiliz gazetesi Telegraph, Finlandiya’nın 900 bin yedek askere ‘savaş durumunda’ rollerinin ne olacağını bildirdiğini yazdı.


Gazeteye göre, Finlandiya komşu Rusya ile yükselen gerginlik nedeniyle “savaş durumuna” hazırlık yapıyor. Bu çerçevede yurt dışında yaşayan Finliler de dahil olmak üzere, 900 bin yedek askere mektuplar gönderildi. İlk mektubun bu ayın başlarında gönderildiğini belirten gazeteye göre, son posta da geçtiğimiz günlerde dağıtıldı.

Finlandiya, NATO üyesi değil ve bir Avrupa ülkesi olarak Rusya ile, Ukrayna dışında, en uzun sınırı paylaşıyor.

Daily Telegraph’a göre, Rusya’nın Kırım’ı ilhakı ve Doğu Ukrayna’yı işgali sonrasında, Finlandiya herhangi bir saldırganlık karşısında tamamen savunmasız halde.

Son Güncelleme: 22.05.2015 16:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.