Paris’te binlerce kişi mültecilere destek için toplandı

  DIŞ HABER – -Aylan Kurdi’nin fotoğrafları taşındı Suriyeli minik Aylan Kurdi’nin Bodrum sahilinde cansız bedeninin fotoğrafının dünyada manşetlerde yer alması ve sosyal medyada yapılan paylaşımlar göçmen sorununa...

05 Eylül 2015 Cumartesi 22:52
Paris’te binlerce kişi mültecilere destek için toplandı






  DIŞ HABER –

-Aylan Kurdi’nin fotoğrafları taşındı

Suriyeli minik Aylan Kurdi’nin Bodrum sahilinde cansız bedeninin fotoğrafının dünyada manşetlerde yer alması ve sosyal medyada yapılan paylaşımlar göçmen sorununa dikkatlerin toplanmasına neden oldu. Paris’te #PasEnNotreNom (Bizim adımıza değil) etiketiyle sosyal medyada başlatılan kampanya ile binlerce kişi Cumhuriyet meydanında bir araya geldi.

Paris’te Cumhuriyet (Republique )Meydanı’nda akşam üstü sosyal ağlar üzerinde organize olan binlerce kişi mültecilere destek veren bir miting için toplandı. Polis Merkezine göre gösteriye 8500 kişi katıldı.

Her yaştan protestocunun yer aldığı meydanda Sınırları aç! , herkes için Sığınma hakkı”, “Onun adı Aylan. Küçük melek barışa uyu”, “Benim adım Aylan”, ”Avrupa uyan” “Hoş geldin göçmen” yazan pankartlar taşındı. “Sınırları aç” sloganları atıldı.


Dünyayı susturan resim küçük Aylan Kurdi fotoğrafını üstünde “ben Suriyeliyim. Beni Esad, IŞİD öldürdü” yazısının yer aldığı ve farklı yaşlarda insanların fotoğrafı taşıdığı gözlendi. Ailelerin çocukları ile gelmiş olması dikkat çekti.

Suriye asıllı Liliyan ”Fotoğraf yayınlanıncaya kadar binlerce kişi denizde ve orada öldü. Bu küçük çocuk fotoğrafı sonunda Avrupa ve uluslar arası kuruluşlar uyandı. Orada üç dinden insanlar var. Fransa ve Avrupa ülkelerinin göçmenleri kabul etmesini bekliyorum. Fotoğrafın yayınlanması ile Avrupa uyandı” cümleleri ile neden bu fotoğrafı taşıdığını anlattı.

Görüntü Döküm

Republique Meydan’ı göçmenlere evet

Eylemden genel görüntüler

Haber Kamera Gülten Özbey PARİS

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.