Sınırda çatışma: PJAK'la İran Devrim Muhafızları çatıştı

  DIŞ HABER - TAHRAN,() Terör örgütü PKK'nın İran kolu olarak bilinen PJAK ve İran Devrim Muhafızları Ordusu arasında Türkiye'ye yakın bölgede çatışma çıktığı belirtildi. İran basınında çıkan haberlere göre, İran'ın...

08 Eylül 2015 Salı 13:29
Sınırda çatışma: PJAK'la İran Devrim Muhafızları çatıştı






  DIŞ HABER -

TAHRAN,()

Terör örgütü PKK'nın İran kolu olarak bilinen PJAK ve İran Devrim Muhafızları Ordusu arasında Türkiye'ye yakın bölgede çatışma çıktığı belirtildi.

İran basınında çıkan haberlere göre, İran'ın kuzeybatısında Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Hoy İlçesi kırsalında dün gece silahlı bir grupla Devrim Muhafızları arasında çatışma yaşandı. Yaşanan çatışmada, 2 teröristin öldürüldüğü 5 teröristin de yaralı olarak ele geçirildiği kaydedildi.

Çatışmanın yaşandığı Hoy ilçesi kaymakamı Hüseyin Sivani Asl, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, çatışma sırasında 2 askerin şehit olduğunu, 2 askerin de yaralandığını ifade etti. İranlı Kaymakam saldırganların PJAK üyesi olduğunu söyledi.

Karayoluyla İran ve Türkiye'yi birbirine bağlayan Razi-Kapıköy sınır kapısı Hoy İlçesinde bulunuyor. Söz konusu kapı, Türkiye'deki güvenlik sorunu gerekçesiyle 10 günden beri kapalı. İran'dan Türkiye'ye giden tren yolu da Hoy'dan geçiyor.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.