Solar Impulse 2 Japonya’ya zorunlu iniş yaptı

Çin’in Nanjing kentinden 30 Mayıs gecesi havalanan Solar Impulse 2 kötü hava koşulları nedeniyle Japonya’nın Nagoya şehrine acil iniş yaptı. Güneş enerjisiyle çalışan Solar Impulse 2’nin Çin’den Hawaiİ’ye 6...

02 Haziran 2015 Salı 10:42
Solar Impulse 2 Japonya’ya zorunlu iniş yaptı






Çin’in Nanjing kentinden 30 Mayıs gecesi havalanan Solar Impulse 2 kötü hava koşulları nedeniyle Japonya’nın Nagoya şehrine acil iniş yaptı.

Güneş enerjisiyle çalışan Solar Impulse 2’nin Çin’den Hawaiİ’ye 6 günlük bir uçuş yapması planlanıyordu.

Kötü hava koşulları ve güvenlik sebebiyle uçuşu sonlandırılan Solar Impulse 2’nin 62 yaşındaki pilotu dün akşam saatlerinde Komaki havaalanına zorunlu iniş yaptı. Uçak Nagoya’da tekrar havalanmak için hava şartlarının düzelmesini bekleyecek. Hedef ise Hawaii’ye ulaştıktan sonra, ABD’yi bir uçtan bir uca geçmek ve okyanusu kat etmek.

8 Mart’ta Abu Dabi’den havalanan Solar Impulse 2 dünyanın ilk güneş enerjisiyle çalışan uçağı olarak biliniyor. 72 Metre kanat genişliğine sahip uçak, gereken enerjiyi üzerindeki güneş hücreleriyle sağlıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.