Türk bayraklı ilk F-35 havalandı!

Türkiye ile ABD arasında yeni sorun kaynağı haline gelen F-35 uçaklarının satış süreci başladı. Türkiye için üretilen ilk F-35 uçağı test uçuşuna başladı.

23 Mayıs 2018 Çarşamba 22:07
Türk bayraklı ilk F-35 havalandı!






Türk bayraklı ilk F-35 havalandı!


Türkiye'nin ABD'den satın aldığı ve üretim ortağı olduğu F-35'ler için teslimat süreci resmen başladı. Türkiye için üretilen ilk F-35 uçağı pistten havalanarak test uçuşu yaptı.

ABD Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Türk bayraklı ilk F-35 savaş uçağının Lockheed Martin Texas Fort Worth tesislerinden havalanışının görüntülerini paylaştı. F-35'lerin 21 Haziran'da Türkiye'ye teslim edilmesi bekleniyor...

Türkiye'nin ABD'den satın aldığı F-35 savaş uçaklarıyla ilgili son dakika gelişmesi... Türkiye için üretilen ilk F-35 uçağı Lockheed Martin Texas Fort Worth tesislerinden havalanarak ilk uçuşunu yaptı.

ABD Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Türkiye'nin ilk F-35 savaş uçağının Lockheed Martin Texas Fort Worth tesislerinden havalanışının görüntülerini paylaştı.

Özel üretilen F-35 savaş uçağı 18-001 kuyruk numarasına sahip ve kuyruğunda Türk bayrağı yer alıyor. Uçağın, test ve kabul işlemlerinden geçtikten sonra 21 Haziran’da Türk Hava Kuvvetleri’ne teslim edilmesi planlanıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.