Venezuela karıştı, darbeci askerler sokakları tuttu

Venezuela hükümeti, muhalefetle bağlantılı bir grup askerin darbe girişimi başlattığını ve girişimin bastırılmaya çalışıldığını açıkladı.

30 Nisan 2019 Salı 15:11
Venezuela karıştı, darbeci askerler sokakları tuttu






Venezuela karıştı, darbeci askerler sokakları tuttu


Venezuela hükümeti, muhalefetle bağlantılı bir grup askerin darbe girişimi başlattığını ve girişimin bastırılmaya çalışıldığını açıkladı. Venezuela'da kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido, askeri birlikleri ve Venezuela halkına "sokağa çıkın" çağrısında bulundu. Venezuela Savunma Bakanı ise, darbe girişimini reddettiklerini, ordunun mevcut Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun yanında olacağını duyurdu. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise, daha önce Guaido'yu geçici devlet başkanı ilan eden ABD Başkanı Donald Trump'ın Venezuela hakkında bilgilendirildiği ve Trump'ın süreci takip ettiği duyuruldu

Darbe girişiminin yerel saatle 06.35'te başladığı bildirildi.

Venezuela İletişim, Kültür ve Turizmden Sorumlu Devlet Başkanı Yardımcısı Jorge Rodriguez, Twitter hesabında, "sağ görüşlü muhaliflerle çalışan vatan haini" askerlerin küçük bir darbe girişiminin bastırılmaya çalışıldığı paylaşımını yaptı.


Venezuela Kurucu Meclis Başkanı Diosdado Cabello, "Yapamayacaklar. Tüm Karakas halkını sokaklara çıkmaya davet ediyoruz. Devlet başkanlığı sarayı Miraflores önünde toplanmaya çağırıyoruz" dedi. 

Karakas'taki La Carlota Hava Üssü yakınlarında bir grup askerin göz yaşartıcı gaz kullandığı görüldü.

Venezuela Savunma Bakanı ise, darbe girişimini reddettiklerini, ordunun mevcut Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun yanında olacağını duyurdu. Savunma Bakanı Vladimir Padrino, ordunun Maduro'yu desteklediğini söyleyerek, Guaido'yu hain olmakla suçladı. Lopez: "Hain darbe girişimi karşısında teyakkuzdayız. Askeri birliklerde olağan dışı bir durum yok." dedi.

Guaido videdo, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun başkanlığına son verme girişiminin başladığını söyleyerek, Venezuelalıları ve orduyu Maduro'nun 'gaspına' son vermek için çağrıda bulundu.

Guaido, Caracas'taki La Carlota Hava Üssü yakınında etrafında bir grup askerle çektiği videoyu Twitter hesabından yayımladı.

Üç dakikalık videoda, bir zırhlı aracın önünde, bir grup askeri ve ev hapsindeki muhalif aktivist Leopoldo Lopez'i yanına alan Guaido, askerleri anayasayı korumak üzere sokağa çıkmaya davet etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.