ZDF muhalefet partisi gibi; Erdoğan'ı karalamak için 10 sayfa ayırdı

Alman siyaset dergisi Der Spiegel sanki muhalafet partisi gibi, derginin bugün çıkan sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert bir şekilde eleştirdi.

02 Nisan 2016 Cumartesi 22:26
ZDF muhalefet partisi gibi; Erdoğan'ı karalamak için 10 sayfa ayırdı






ZDF muhalefet partisi gibi; Erdoğan'ı karalamak için 10 sayfa ayırdı


Alman yayın kuruluşu ZDF ile birlikte Der Spiegel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan karalama kampanyası giderek büyüyor. Alman siyaset dergisi Der Spiegel bugün çıkan sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert bir şekilde eleştirdi. Tam 10 sayfa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın izlediği politikayı olumsuz eleştiren dergi kapak resminde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yanında Almanya Başbakanı Angela Merkel’i karikatürize etti.



Dergi kapak spotunda “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hürriyet ve demokrasiye karşı savaş açtı” yazdı. Der Spiegel dergisi 6.sayfada ‘Erdoğan öfkesini gösterdi diyerek, “Alman Televizyon kanalları NDR ve ARD’de yayımlanan mizah video klip cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kızdırdı. Avrupa, Türkiye ile Avrupa’da göçmen krizini çözmek için anlaştı. Video klip ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın saldırgan, otoriter tarafını ortaya çıkardı. Avrupa böylelikle kimle işbirliği yaptığını, kime teslim olduğunu gördü” diye yazdı.

“Video klip yüzünden Almanya Büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığına çağrılması, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için mahkemeye gelen Alman Konsolosun iktidar tarafından eleştirilmesi Türkiye’de ifade ve basın özgürlüğünün olamadığını gösterdi” denildi. Türkiye’nin son yıllar içinde AB değerlerinden gittikçe uzaklaştığı yazıldı.

 
Son Güncelleme: 04.04.2016 01:34
Anahtar Kelimeler:
ErdoğanZDFDer Spiegel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.