Zengin sapığın ölümü Amerika'yı karıştırdı

Lüks malikanesinde çok sayıda küçük çocuğa tecavüz suçlamasıyla tutuklanan milyarder iş insanı Jeffrey Epstein'in cezaevinde ölümü siyaset ve sanat dünyasını sarstı. 

13 Ağustos 2019 Salı 12:52
Zengin sapığın ölümü Amerika'yı karıştırdı






Zengin sapığın ölümü Amerika'yı karıştırdı


Amerikalı sapkın milyarder Jeffrey Epstein'in cezaevinde gizemli ölümü çok sayıda ülkenin siyaset ve sosyete dünyasından önemli isimleri sarstı. Eski başkanlar, tanınmış siyasetçiler ile film ve müzik dünyasının önemli isimlerinin yakın arkadaşı Epstein'in, cezaevinde intihar mı ettiği yoksa öldürüldü mü henüz bilinmiyor. Çok sayıda ünlü sosyal medya kullanıcısı Jeffrey Epstein'in konuşmaması için tanınmış siyasetçiler tarafından susturulduğu yorumlarını yaparken Amerikalı savcıların "seri seks avcısı" olarak tanımladığı zanlının kirli iç çamaşırları ortalığa döküldü. Öte yandan ABD hapishanelerinde intihar eğilimi içinde olanların sadece 2 gün gözetlendiğini açıklayan cezaevi psikoloğu Epstein'in 7 gün boyunca gözetimde tutulmasının şimdiye kadar hiç görülmeyen bir uygulama olduğunu söyledi.

PRENSE SEKS KÖLESİ HEDİYE ETMİŞ

Epstein davasında mağdur olarak ifade veren Virginia Roberts adlı kadın, kendisinin Jeffrey Epstein tarafından Prens Andrew'e seks kölesi olarak hediye edildiğini söylemişti. 28 Mart 2017 yılında ikinci kez tutuklanarak cezaevine gönderilen Epstein için çok sayıda mağdur ifade vermişti. 

MALİKANESİ'NDE ABD SOSYETESİNİ AĞIRLAMIŞ

Epstein'in malikanesinde düzenlediği sapkın partilere, Amerikan siyaset ve sanat dünyasının önde gelen isimleri, ünlü bankacılar, finansörler ve işadamlarının yanısıra İngiliz ve zengin Arapların katıldığı iddia ediliyor. Clinton Vakfı'nın hayır çalışmalarına özel uçağıyla katılan Epstien'in Trump'a yakınlaşmak için yoğun çaba harcadığı ABD basınında yoğun olarak işleniyor.

SEKS AMAÇLI İNSAN KAÇAKÇILIĞI YAPMIŞ

Aralarında reşit olmayan kız çocuklarının da bulunduğu çok sayıda kişiye cinsel tacizde bulunmak ve seks amaçlı insan kaçakçılığı yapmakla suçlanan Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein'in Cumartesi günü hücresinde ölü bulunması, komplo teorilerini de beraberinde getirdi.

Aralarında ABD Başkanı Donald Trump, Prens Andrew ve eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın da bulunduğu çok sayıda nüfuzlu kişiyle yakın ilişkisi olduğu belirtilen Epstein'in New York'taki hücresinde kendini asarak intihar ettiği açıklanmıştı.

İLK KEZ 2002 YILINDA GÜNDEME GELMİŞTİ

New York'taki federal savcılar 2002-2005 yılları arasında New York'taki evi ve Florida'daki malikanesinde aralarında 14 yaşındaki kız çocuklarının da bulunduğu reşit olmayan kişilerle para karşılığı cinsel ilişkiye girdiğine dair suçlamalar içeren iddianameyi geçen ay yeniden gündeme getirdi.

Epstein'e 2007'de de benzer suçlamalar yöneltilmişti. Savcılıkla anlaşan ve fuhuş suçlamasını kabul eden Epstein, olası bir ömür hapis cezası yerine 13 ay hapse mahkum olmuştu.

MALİKANESİNDE KARANLIK BELGELER BULUNDU

Amerikan medyasına göre 6 Temmuz'da Epstein'ın malikanesinde yapılan aramada yüklü miktarda nakit, çok sayıda pırlanta, adına düzenlenmiş, ikamet yeri olarak Suudi Arabistan'ın göründüğü günü geçmiş bir sahte pasaport ile yüzlerce genç kadının cinsel içerikli fotoğrafları bulunmuştu.

Yeni suçlamaların ardından Epstein New York'taki evinde göz hapsinde tutulmayı talep etti. Yargıç bu talebi reddetti ve Epstein, Temmuz başında hapse girdi.

BOYNUNDA İZLER BULUNMUŞTU

Epstein, 23 Temmuz'da boynunda izler bulununca intihar gözetimine alınmıştı. İzlerin intihar girişiminden mi yoksa saldırıya uğradığı için mi oluştuğu anlaşılamamıştı. Epstein yetkililere, hapishanede pedofil olmakla suçlanarak dövüldüğünü söyledi.

Yapılan psikolojik değerlendirme sonrası Temmuz sonunda Epstein'in intihar gözetiminden çıkarıldığı açıklandı.

CEZAEVİ PSİKOLOGUNDAN DÜŞÜNDÜREN SÖZLER

CNN Televizyonu'na konuşan Jack Danson adlı bir hapishane psikoloğu, intihar gözetiminin normalde bir-iki gün sürdüğünü belirterek "meslek hayatım boyunca bir haftadan fazla süren intihar gözetimi görmedim. Bu uygulamada sekizer saatlik üç mesai halinde, tutuklu kişi 24 saat boyunca izleniyor. Bu yüzden Epstein'in intihar gözetimindeyken intihar ettiği iddiaları gerçekçi değil" dedi.

İntihar gözetimi, tutuklunun kendine zarar vermeyeceğine kanaat getirilince kaldırılıyor. Ancak hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçiler, "Epstein'in intiharı önlenebilirdi" diyor.

Trump'ın avukatlarından eski New York Belediye Başkanı Rudy Giuliani "Epstein'in intihar gözetiminden çıkarılması çok saçma" diye konuştu.

Epstein'in ölümünden sonra komplo teorileri ortaya atıldı. Sosyal medyada Epstein'in başka ünlü kişilerin adlarının ortaya çıkmasının engellenmesi için öldürüldüğü, hatta ölümümün bile düzmece olduğu öne sürüldü.
 

Son Güncelleme: 13.08.2019 17:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.