3 asırlık ikonik çınar ağacını testere ile kesmiş

İngiltere polisi, Hadrian Duvarı'nın hemen yanında bulunan ve son yılların en çok ziyaretçi çeken 300 yıllık ağacı kesen 16 yaşındaki bir kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

29 Eylül 2023 Cuma 23:21
3 asırlık ikonik çınar ağacını testere ile kesmiş






3 asırlık ikonik çınar ağacını testere ile kesmiş


İngiltere kamuoyu 300 yaşındaki ikonik çınar ağacını kesen 16 yaşındaki genci konuşuyor. Gözaltına alınan gencin Robin Hood filminde rol alan ağacı kesmesine tepkiler yoğunlaşıyor.

İngiltere’deki Hadrian Duvarı’nın yanında bulunan Sycamore (Çınar) Gap Ağacı, bölgenin tarihi simgelerinden bir haline gelmiş ve hatta Kevin Costner’ın başrolünde olduğu Robin Hood (1991) filmindeki bir sahnede görülmüştü.

Northumberland polisi, dün açıklama yaparak ikonik ağacın kesilmesiyle ilgili soruşturma yürüttüğünü ve 16 yaşındaki bir kişinin olayla ilgili gözaltına alındığını belirtti.

Başkomiser Kevin Waring olayla ilgili “Bu inanılmaz derecede üzücü bir gün. Ağaç, Kuzey Doğu'nun ikonik bir simgesiydi ve bu bölgede yaşayan veya bu bölgeyi ziyaret eden birçok kişi tarafından beğenilirdi” dedi. 

Sycamore Gap Ağacı, Woodland Trust ödüllerinde 2016 yılında İngiltere'de Yılın Ağacı seçilmişti.

Anahtar Kelimeler:
Ikonik AgaçÇınar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.