Alman ajan Ruslara da bilgi satmaya çalışmış

BND skandalı büyüyor. ABD'lilere bilgi satan BND'li yetkilinin aynı teklifi Ruslar'a da götürdüğü ortaya çıktı.

07 Temmuz 2014 Pazartesi 08:14
Alman ajan Ruslara da bilgi satmaya çalışmış






Alman ajan Ruslara da bilgi satmaya çalışmış

ABD’ye para karşılığı 300'e yakın gizli belge teslim eden 31 yaşındaki ajanın bir ay kadar önce Rus Konsolosluğu’na bir eposta gönderdiği belirlendi. Alman medyasında çıkan haberlere göre ajan, Ruslara da ABD'lilerle yaptığı gibi “işbirliği” önerisinde bulundu. Alman karşı casusluk birimi, BND ajanının 2 yılda pek çok kez Avusturya’da ABD’li ajanlarla buluştuğunu ve belgeler için her buluşmada 10 bin Euro aldığını ortaya çıkardı. Alman siyasetçiler, Berlin’in müttefikleriyle istihbarat alanındaki işbirliğini yeniden gözden geçirmesini talep etmeye başladı.

ALMANLARIN GÜVENİ KALMADI
Öte yandan yaşanan casusluk skandallarının ABD’ye olan güvenini yitiren Alman hakkında ne gibi bir etki yaratacağı da merak konus oldu. Son araştırmalardan birinde Almanların yüzde 69’unun artık ABD’ye güvenmediklerini belirtiyordu. Katılımcıların yüzde 57’si Berlin’in ABD’ye karşı daha bağımsız olmasını istiyordu. ABD’ye karşı güven bunalımının Almanları Rusya’ya daha sıcak bakmaya ittiği de öne sürülen fikirlerden biriydi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.