Amerika'da kanlı hafta sonu, silahlı terörist 20 kişi öldürdü 

Teksas yakınlarında El Paso kentinde bir alışveriş merkezini basan silahlı terörist 20 kişiyi öldürdü. Hristiyan beyaz saldırganın yakalandığı açıklandı. Ohio'da düsenlenen saldırıda ise 10 kişi öldürüldü

04 Ağustos 2019 Pazar 08:56
Amerika'da kanlı hafta sonu, silahlı terörist 20 kişi öldürdü 






Amerika'da kanlı hafta sonu, silahlı terörist 20 kişi öldürdü 

ABD'yi kana bulayan katil bir AVM içinde en az 20 kişiyi öldürdü. Teksas eyaleti El Paso kentinde meydana gelen olayda yaralanan 40 kişi hastanelere kaldırıldı...  Amerika'da ikinci saldırı olayı Ohio'dan geldi. Bara alınmayan bir kişi silahla 10 kişiyi öldürdü.


Amerika'da bir AVM'yi basan silahlı terörist en az 20 kişiyi öldürdü. ABD medyası, saldırganın sağ olarak yakalandığını duyurdu. Vahşi saldırıda yaralı sayısının 26'yı bulduğu bildiriliyor. Teksas'ta meydana gelen saldırıyı gerçekleştiren teröristin 21 yaşındaki Patrick Crusiusun olduğu açıklandı.  Amerikan basınında Teksas teröristin fotoğrafları geniş şekilde yer alırken kanlı baskının nedeni henüz bilinmiyor. El Paso Polis Departmanı sözcüsü Robert Gomez yaralılar arasında 13 çocuğun bulunduğunu duyurdu. El Paso HeraldPost gazetesinde yer alan bilgilere göre Teksaslı çok sayıda aktivist saldırıdan Başkan Trump'ın nefret dolu söylemlerini sorumlu tutuyor. Yaralı sayısı daha sonra 46 olarak açıklandı.

Saldırı sırasında bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Polis, halkın bölgeden uzak durmasını istedi.

El Paso Belediye Başkanı Dee Margo, 3 kişinin gözaltına alındığını; ölü sayısının artabileceğini söyledi. 

SALDIRGANIN FOTOĞRAFI YAYINLANDI

Teksas’ın El Paso kentinde gerçekleşen saldırının failinin fotoğrafı yayınlandı. Fotoğrafta, yerel kaynaklara göre ölü ve yaralıların olduğu bildirilen saldırının failinin AVM’ye tüfeği ile girdiği anlar yer aldı. Saldırganın poligonlarda atış yaparken gözlerin ve kulakların zarar görmemesi için kullanılan gözlük ve kulaklık takması ve elindeki tüfeği profesyonel bir şekilde tutması dikkat çekti.

21 YAŞINDA BİR ERKEK GÖZALTINA ALINDI

Belediye Başkanı Dee Margo, AVM’de yaşanan silahlı saldırıda birkaç kişinin öldüğünü açıkladı. Yetkililerin ölü sayısı hakkında net bilgileri paylaşmaması, tahminlerin çok üzerinde ölüm vakası olduğu yönünde endişeleri artırıyor. El Paso Polis Çavuşu Enrique Castillo ise yaralı sayısını 26 olarak bildirdi. Belediye başkanı gözaltına alınan 3 kişinin olduğu bilgisini verirken, polis ise yalnızca 21 yaşında bir erkeğin gözaltında olduğunu açıkladı. 

Öte yandan Cielo Vista alışveriş merkezinden birkaç kilometre uzakta ikinci bir alışveriş merkezinde de bir silahlı saldırı olayının rapor edildi. Ancak kısa bir süre sonra diğer AVM’de durumun güvenli olduğu bilgisi paylaşıldı.

Polis birçok işletmenin saldırı nedeniyle kapatıldığını, tehdidin ise sona erdiği bilgisini paylaştı. Teksas Valisi Greg Abbott da, "Teksas Kamu Güvenliği Departmanı, yerel yasa uygulamalarına ve federal yetkililere, bu trajedinin mümkün olan en hızlı ve en güvenli sonuca ulaşmasına yardımcı oluyor” bilgisini paylaştı.

Beyaz Saray ise, Başkan Donald Trump'ın bilgilendirildiğini ve olayları takip ettiğini onayladı. Silahlı saldırı Meksika sınırındaki 680 bin nüfuslu El paso kentin doğusundaki Cielo Vista Alışveriş Merkezinde gerçekleşti. Sosyal ağlar aracılığıyla ortaya çıkan videolarda, onlarca müşterinin mağazaların içine sığınmaya çalıştığı dikkat çekiyor.

İKİNCİ KATLİAM HABERİ OHİO'DAN GELDİ

Amerika haftasonuna silahlı saldırı haberleri ile geldi. Teksas'ta düzenlenen silahlı saldırıda yaralı sayısı 40'a yükselirken Ohio'da düzenlenen saldırıda en az 10 kişinin öldüğü açıklandı. Bara alınmayan silahlı saldırganın vurulduğu bildiriliyor.

Son Güncelleme: 04.08.2019 11:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.