Ateşkes uzatılınca ölü sayısı 900'ü geçti

İsrail ve Hamas arasında BM öncülüğünde gerçekleşen ateşkes enkaz altından çıkarılan ölü sayısı artınca gece yarısına kadar uzatıldı

26 Temmuz 2014 Cumartesi 16:45
Ateşkes uzatılınca ölü sayısı 900'ü geçti






Ateşkes uzatılınca ölü sayısı 900'ü geçti


Hamas ve İsrail arasındaki ateşkes gece yarısına kadar uzatıldı. İsrail ateşkesi gece yarısına kadar uzatma kararı aldı.

İsrail ve Filistin arasında sabah 07:00'da başlayan 12 saatlik ateşkes kararı alınmıştı. Bunun üzerine yapılan açıklamada ateşkesin gece yarısına kadar süreceği bildirildi. Ateşkes süresinin uzatılmasında enkaz altında kalan cesetlerin sayısının artması etkili oldu. Hamas ateşkes sürecine uyacağını duyurdu

ÖLÜ SAYISI HIZLA ARTIYOR

Ateşkes ilanının hemen ardından enkaz altında kalan cesetlere de ulaşılmaya başlandı. Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, geçici ateşkesin başlamasından bu yana enkaz altından 100 cesedin çıkarıldığını duyurdu.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Mısırlı mevkidaşı Samih Şükri ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Kahire'de Hamas ve İsrail'e 7 günlük ateşkes çağrısı yapmıştı. İsrail Başbakanı Netanyahu bu teklifi reddederek Kerry'ye, 12 saatliğine 'saldırıları durdurma' sözü vermiş, Hamas da ateşkesi kabul ettiğini duyurmuştu.

İsrail ve Hamas'ın Gazze'de 12 saatlik ateşkesi kabul etmesinin ardından, yerel saatle 08:00'de geçici ateşkes kararı uygulanmaya başlandı.

İsrail ordusu, ateşkesin başlamasının ardından Filistinlilerin cep telefonlarına mesaj göndererek "Gazzeliler, yeni bir uyarıya kadar boşalttığınız evlere geri dönmeyin" uyarısında bulundu.

Ayrıca İsrail askerlerinin ateşkese rağmen askeri birliklerinin bulunduğu bölgelere ambulansların girişine izin vermediği de bölgeden gelen haberler arasında yer alıyor.

EN AZ 900 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, geçici ateşkesin başlamasından bu yana enkaz altından 100 cesedin çıkarıldığını duyurdu.

El Kudra "Geçici ateşkesin başladığı an itibariyle İsrail saldırıları sonucu en az 1000 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin kişinin yaralandığını" belirtti. 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.