Ermenistan '20 askerimiz öldü'

Azerbaycan ordusu, Ermenilere ağır kayıplar verdirdi. Baku 56 Ermeni askerinin öldürüldüğünü duyurdu, Erivan ise '20 ölümüz var' diyor

02 Ağustos 2014 Cumartesi 22:46
Ermenistan '20 askerimiz öldü'






Ermenistan '20 askerimiz öldü'

Karabağ'da son durum, Ermenistan Azerbaycan çatışması, Azerbaycan şehitlerin isimleri, Karabağ'da son durum,

Önceki gece Karabağa'da Azerbaycan topraklarına sızmaya çalışırken önleri kesilen sabotajcı grupla çıkan çatışmanın ardından son 3 gündür bölgede gerginlik had safhaya ulaştı. Ermenistan savunma bakanlığı Karabağ'da çıkan çatışmalarda 20 askerlerinin öldüğünü kabul etti. Bakanlık açıklamasında 26 yaralının bulunduğu bilgisi yer aldı. Ermenistan bu arada ABD ve Moskova'nın isteği üzerine tüm birliklerinin ateşkes anlaşmasına uygun olarak eski hatlarına geri dönmesini kabul ettiğini açıkladı. Ermenistan Savunma Bakanlığı bu açıklamayı resmi olarak duyurduğu sitesinde iki saat sonra kaldırdığı görüldü. Sitede yer alan haber görüntüleri Azerbaycan medyasının dikkatinden kaçmadı. Bu arada gece yarısı Ağdam yakınlarında yeniden çatışmaların başladığı haberleri geldi. Axar.az internet sitesinde yer alan bilgiye göre çatışma sesleri sınırın iç kesimlerinde bulunan köylerden duyuluyor.

BAKU: EN AZ 56 ERMENİ ÖLDÜRÜLDÜ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise tüm generalleri çatışma bölgesine gönderdi. Bu sabahtan itibaren savaş uçakları Karabağ hattı üzerinde uçmaya başlarken, zırhlı birlik takviyesinin devam ettiği açıklandı. Mahrızlı ve Çemenli köylerinden geçen çok sayıda T90 tankı namlularını Ermeni cephelerine doğru çevrid.

Azerbaycan gazetelerinde yer alan haberlere göre son 3 günde meydana gelen çatışmalarda 56 ermeni askerinin öldürüldüğü bilgisi yer aldı. Bu arada çatışmalar sırasında şehit 14 şehidin isimleri, cenaze törenleri haber bültenlerinde geniş şekilde yer alıyor. Şehitlerin cenaze törenine katılan vatandaşlar 'İntikam' sloganları atıyor.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ

 

H. Abdinov
Karyağdı Ahmedov
Vügar Poladov
Elnur Ebrahimov
Safter Memmedov,
Mustafa Elicoşkunov
Ali Rahimov
İsa Almazov

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.