Fransız teröristler örgütü IŞİD'e katılmak için gitmiş

Fransda tutuklu bulunduğu cezaevinden firar eden Julien Caron'un MİT'in uyarısına rağmen ülkesinden Suriye'ye kaçtığı ortaya çıktı.

22 Mayıs 2016 Pazar 14:09
Fransız teröristler örgütü IŞİD'e katılmak için gitmiş






Fransız terör örgütü IŞİD'e katılmak için gitmiş

Fransda tutuklu bulunduğu cezaevinden firar eden Julien Caron'un MİT'in uyarısına rağmen ülkesinden Suriye'ye kaçtığı ortaya çıktı.

MİT ÖNCEDEN UYARMIŞ

MİT, söz konusu kişilerin intihar saldırısı girişiminde bulunabileceğini raporlaştırarak ilgili birimleri uyardı

MİT, Fransa'da cezaevinden kaçan 'Ubeyd Allah' kod adlı firari mahkûm Julien Caron'un (25) izini sürüyor. 2015'te terör örgütü DAEŞ'e katılmak için Türkiye üzerinden Suriye'ye geçen Julien Caron'un, 'Türkiye, canlı bomba elveda' içeren bir veda mesajı yazdığı belirlendi. MİT, Caron'un yanı sıra kardeşi Nicolas Caron, kuzeni Laura Caron ve dini nikâhlı eşi Vanessa Bouguerra'yı da takip ediyor. 2015 yılının mart ayında cezaevinden kaçan Julien Caron'un, geçen yıl aralık ayından bu yana kuzeni Bernard Nicolas Patrik Caron'un (23) pasaportunu kullandığını tespit eden MİT, söz konusu kişilerin intihar saldırısı girişiminde bulunabileceğini raporlaştırarak ilgili birimleri uyardı.

KARDEŞİ DE TÜRKİYE ÜZERİNDEN GEÇTİ

MİT, liderliğini 'Ömer Omsen' kod adlı Oumar Diaby'nın yaptığı Firgat Al-Ghuraba isimli terörist grupla irtibatlı olan Julien Caron'un kardeşi Nicolas Caron'un da 16 Ağustos 2015 tarihinde sahte Belçika pasaportu ile Suriye'ye geçerek kardeşiyle buluştuğunu tespit etti., Fransa'da cezaevinden kaçan 'Ubeyd Allah' kod adlı firari mahkûm Julien Caron'un (25) izini sürüyor. 2015'te terör örgütü DAEŞ'e katılmak için Türkiye üzerinden Suriye'ye geçen Julien Caron'un, 'Türkiye, canlı bomba elveda' içeren bir veda mesajı yazdığı belirlendi. MİT, Caron'un yanı sıra kardeşi Nicolas Caron, kuzeni Laura Caron ve dini nikâhlı eşi Vanessa Bouguerra'yı da takip ediyor. 2015 yılının mart ayında cezaevinden kaçan Julien Caron'un, geçen yıl aralık ayından bu yana kuzeni Bernard Nicolas Patrik Caron'un (23) pasaportunu kullandığını tespit eden MİT, söz konusu kişilerin intihar saldırısı girişiminde bulunabileceğini raporlaştırarak ilgili birimleri uyardı.

MİT, liderliğini 'Ömer Omsen' kod adlı Oumar Diaby'nın yaptığı Firgat Al-Ghuraba isimli terörist grupla irtibatlı olan Julien Caron'un kardeşi Nicolas Caron'un da 16 Ağustos 2015 tarihinde sahte Belçika pasaportu ile Suriye'ye geçerek kardeşiyle buluştuğunu tespit etti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.