Hamas, 100 kilometre uzaklıktaki şehri vurdu

Hamas, dün çatışma tarihindeki en uzun menzilli füzesini attı.

09 Temmuz 2014 Çarşamba 22:06
Hamas, 100 kilometre uzaklıktaki şehri vurdu






Hamas, 100 kilometre uzaklıktaki şehri vurdu
İsrail’in operasyonlarına roket atışları ile karşılık vermeye devam eden Hamas, dün çatışma tarihindeki en uzun menzilli füzesini attı. İsrail tarafından yapılan açıklamaya göre Hamas, Suriye üretimi M-302 roketi ile Gazze’ye 100 kilometre uzaklıktaki Hadera’yı vurmayı başardı, roket bir evin yakınlarına düştü.

Hamas, menzili 160 kilometreye uzanan roketi ilk kez kullandı. Bu yılın mart ayında İsrail ordusu, İran’dan Gazze’ye gittiği anlaşılan bir gemiyi durdurmuş ve 40 M-302 roketine el koymuştu.

‘Hayfa’yı vurduk’
Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise İsrail’in kuzeyindeki Hayfa kentine füze attıklarını iddia etti. Yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Hayfa kentini ilk kez ‘R-160’ tipi füzeyle vurdukları ifade edildi. El yapımı ‘R-160’ tipi füzeye, 17 Nisan 2004’te İsrail’in düzenlediği suikastta ölen Hamas liderlerinden Abdulaziz er-Rantisi’nin adının verildiği kaydedildi. İsrail ordusundan konu ile ilgili açıklama gelmezken, basında da ilgili bir haber yer almadı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.