Hamas'dan şok iddia, 'İsrail savaş uçağını düşürdük'

Gazze'de son durum, İsrail - Hamas savaşı, Hamas'dan şok iddia, 'İsrail savaş uçağını düşürdük' iddiası ortalığı karıştırdı

23 Temmuz 2014 Çarşamba 04:22
Hamas'dan şok iddia, 'İsrail savaş uçağını düşürdük'






Gazze'de son durum, İsrail - Hamas savaşı, Hamas'dan şok iddia, 'İsrail savaş uçağını düşürdük' iddiası


Gazze'ye yönelik İsrail saldırıları 15. gününe girerken, HNamas'ın askeri kanadı, ilk kez bir İsrail Savaş uçağını düşürdüğünü iddia etti. Bu bilgi İsrail kaynakları tarafından henüz doğrulanmadı. Ancak sosyal medyada Hamas'ı yakından takip eden çok sayıda kullanıcı düşürülen uçakla ilgili görüntülerin yakında açıklanacağını iddia etti.

GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 635'İ GEÇTİ

Gazze'ye saldırılarını 8 Temmuz'dan bu yana aralıksız sürdüren İsrail 635 kişiyi öldürdü. Saldırılarını yoğunlaştıran İsrail, Han Yunus'un doğusundaki Huza ve Absan bölgelerini ağır şekilde bombalıyor. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, İsrail'e ait bir F16 savaş uçağının roketle vurulduğu iddia edildi.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, İsrail ordusuna ait F16 savaş uçağının, Gazze'nin merkezindeki Deyr el-Belah bölgesinin semalarında bir hedefe saldırı girişimi sırasında vurulduğu ileri sürüldü.

Açıklamada ayrıca İsrail'in Gazze'ye saldırı başlattığı 7 Temmuz'dan bu yana bu ülkeye ait 3 insansız hava aracının da vurulduğu iddia edildi.

Vurulduğu ileri sürülen uçakla ilgili İsrail tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

HAVA SALDIRILARI SABAHA KADAR SÜRDÜ

İsrail topçuları Han Yunus'un doğusunda Huza bölgesini yoğun bombardıman altında tutuyor. Bölgede çok sayıda ölü ve yaralı bulunduğu bildiriliyor. Bölgeye yaklaşmaya çalışan ambulanslar İsrail tankları tarafından vuruluyor. Bu nedenle ölü ve yaralı sayısı hakkında net bilgi edinilemiyor. Gazze'deki uluslararası insan hakları kuruluşları ambulansların Huza'ya ulaşabilmesi için çağrı yapıyor.

İSRAİL UÇAKLARI İSLAM BANKASI'NI VURDU

İsrail'in, Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yer alan Ulusal İslam Bankası'nı vurduğu bildirildi. İsrail uçakları Hamas liderlerinden Nizar Avadullah'ın evine de saldırdı.
 
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Gazze'nin güneyindeki Refah'ın orta kesiminde yer alan Ulusal İslam Bankası, İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı. Bankadan, çıkan yangın nedeniyle yoğun dumanlar yükseldiği ve binada ciddi hasar meydana geldiği ifade edildi.

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, bombalamada ölen ya da yaralanan olmadı.

İsrail ordusuna ait insansız hava uçakları, 12 Temmuz'da Gazze'ye saldırılar sırasında Han Yunus ve Gazze'deki Ulusal İslam Bankası'nı vurmuştu.

MEZARLIK HEDEF ALINDI

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusuna ait savaş uçakları, Cebaliye'deki El-Faluce Mezarlığı'nı bombaladı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

En-Nasr Mahallesi'nde bombalanan ve tamamen yıkılan evlerin arasında Hamas liderlerinden Nizar Avadullah’ın konutunun da olduğu belirtildi. Bombardıman nedeniyle yaralananlar olduğu, yıkılan evlerin enkazı altında kalanların bulunduğu ifade edildi.  

Bombardıman sırasında konutu yıkılan Hamas liderlerinden Avadullah ve ailesinin evde olmadıkları belirtildi.

TOPLAM "1800 NOKTA VURULDU"

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, Gazze'ye kara operasyonu başlamasından bu yana, Gazze'den İsrail'e 2 bin 160 roket fırlatıldı. Bunlardan bin 700'ü İsrail'i vurdu.

Açıklamada, operasyonun başlangıcından şimdiye kadar, Hamas'a ait bin 800 noktanın vurulduğu belirtildi. Gün içinde ise Hamas'a ait 260 noktanın hedef alındığı savunulan açıklamada, hedefler arasında askeri üsler, gizlenmiş roket fırlatıcılar ve silah üretim merkezleri olduğu kaydedildi.

Açıklamada, İsrail ordusunun şu ana kadar yaklaşık 30 saldırı tünelini açığa çıkardığı da ifade edildi.

Hamas yaptığı açıklamada ise Gazze Şeridi'nden İsrail'in değişik bölgelerine 38 roketin fırlatıldığı belirtildi.  Saldırıların başladığı günden bu yana Gazze'de 635 kişi hayatını kaybetti, 4 bin kişi yaralandı. Ölenlerden 162'si çocuk, 78'i ise kadın.

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.